Lat söndag / Lazy SundayDet är söndag, och äntligen blå himmel utanför fönstret. Men jag är inte inspirerad till att gå ut även om jag känner att jag borde. Istället sitter jag i köket i mjukis-långkalsonger och virkar på min bakduk. Det egenfärgade garnet tog slut så jag har vävt in garner från garnförrådet. De icke-hemfärgade är starkare i kulörterna och jag tycker att det blir riktigt fint. Jag skrev att jag inte var så förtjust i pastellfärgerna, men nu måste jag erkänna att de växer för mig, jag tycker mer och mer om dem. Jag hoppas att jag hinner färdigt med bakduken tills att Martins bröd kommer ur ugnen ikväll.

It's Sunday and finally the sky is blue and the sun is shining outside. But I have no inspiration of leaving the kitchen even if I feel that I should go out. So, I'm sitting in the kitchen in my striped long johns crocheting on my baking cloth. The pastel colors that I didn't like at first are growing on me and I confess that I like them more and more. I hope that i'll finish in time for taking out Martins bread out of the oven tonight.Just nu kämpar jag kanten på bakduken, det ska bli en gullig bakduk med spetskant, det går sannerligen inte snabbt för mig med tvåfärgsvirkning, men jag strider på och hoppas att det ska bli en riktigt snygg bakduk.

At the moment I'm struggling with the edging look cuter than cutest, with a lace edge. The two color crocheting is not exactly going fast for me, but I keep on working with the focus on that it'll look good when it's finished.


I väntan på den nya bakduken använder jag en gammal som jag broderade när jag var liten. Kanske inte så vacker men jag uppenbarligen både bak- och handarbetesintresserad redan då.

Jag vill tack för den utmärkelse som jag fått av Blomlådan. Tack tack. Jag har en dålig känsla av att jag har fått en utmärkelse för flera veckor sedan som jag glömt att tackar för. Om så är fallet. Tack till dig som jag glömt att tacka! Blomlådans bloggnamn är en bra påminnelse på att det är dags att peta ner frön i jorden precis som trädgårdstokiga Makiato skrev i måndags.

Meanwhile the new baking cloth is in process I use an old one that I made as a kid. Maybe not the prettiest thing, but apparently I liked both baking and crafting back then.

I want to say thank you to Blomlådan who send me an award a while ago. The name of her blog (meaning flower pot) is a reminder that it's time to put seeds in the soil, just like garden crazy Makiato wrote last Monday.

11 kommentarer :

 1. Låter som en skön söndag! Jag längtar faktiskt efter att ha en sån där dag när jag bara flyter omkring. Men eftersom hela min förra ugn gick åt helvete blev det att jobba som sjutton om helgerna nu för att producera ny keramik, men nästa helg tror jag på en paus!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig bakduk du håller på med!

  SvaraRadera
 3. Nydelege fargar. Etter at eg har vorte tilbudt ull frå sauene til ei veninne så vert eg stadig meir opptatt av garnfarging. Men først må eg vel sjå om eg får spunne garnet....

  SvaraRadera
 4. Snyggt blir det, härliga färger.

  SvaraRadera
 5. Så snyggt! Nu blir jag sugen att virka typ en kökshandduk med stolpar. Fast jag brukar köpa sådana för nästan ingen peng på loppis, de torkar så bra!
  Jag är nog också lite in love i bra:iga Salem.

  SvaraRadera
 6. Det blir en riktigt lyxig bakduk det. Fast jag gillar den gamla som du broderat också, den är ju jättesöt. Kul att du har den kvar och att intresset som började tidigt har hållit i sig.
  Tack för länk.

  SvaraRadera
 7. Svårt att bestämma vilken som är charmigast...

  SvaraRadera
 8. Stiligt randigt! :-)

  Fågelbrickan är från Ikea (som jag inte tycker behöver ngn direkt gratisreklam eg, därav att jag inte skrev ut det i bloggen... ;-)

  SvaraRadera
 9. Snitsigt med alla ränderna förresten! Tycker att det var bra att du vågade ge dig i kast med pastellerna trots tidigare icke-förtjusning!

  SvaraRadera
 10. Tack tack för all bakduks-pepp. Ni gör mig så glad!

  SvaraRadera
 11. I crocheting is fab! glad to know the colours are growing on you they are great! It will be so rewardind once achieved! Love the hedgehog too!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!