Rand, randigare, pyjamas / Striped, more stripes, pyjamas

IMG_8856 IMG_8861

Finns det något tacksammare att sy i än trikå? Och finns det någon mer tacksam att sy till än systerson nummer ett? (nummer två har ju också fått). Nåja, så tacksamt kanske det inte är. En gång var jag sjukt nöjd med en kortärmad liten skjorta, men det gick prompt inte att använda, just för att den var kortärmad. Jag förstår också varför han inte vill sätta på sig denna halvtråkiga tröjan som jag sytt. Jag skulle inte heller vilja ha den på mig.

Is there anything more rewarding than to sew in tricot fabric? And are there are any more grateful than to sew for nephew number one? (Number two has also received clothes). Well, maybe not so grateful always. I remeber how happy I was with this short-sleeved shirt, but he was not so happy about it just because it was a short-sleeved shirt. I do however understand why he did not want to put on this boring shirt that I sewed. I would not like to have it on me either.

11 kommentarer :

 1. Haha, jag veeet! Finns ingen mer ärlig ( eller grym) kritiker än ett barn! Vår 4-åring vet precis vad hon tycker om, suck.

  SvaraRadera
 2. Men pyjamasen verkar ju ha fallit i smaken - inte så konstigt för den är kanonfin :))

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig bild på en nöjd kille! Ja outgrundliga är barnens tankar det är bara att "go with the flow"

  SvaraRadera
 4. Rara bilder. Men jag trodde att det var svårt att sy i trikå? Måste man inte ha en speciell, superbra overlockmaskin? Impad.

  SvaraRadera
 5. @Teresa - Nä det behövs inte alls en overlock för att sy i trikå. De flesta maskiner har sk overlocksöm. Den funkar kanon även om det inte ser lika proffsigt ut.

  SvaraRadera
 6. Vilken fin blog du har! Jag kommer garanterat tillbaka hit igen :)

  SvaraRadera
 7. randigt är så fint speciellt helkroppsrandigt. ja lördagsgodis. det blev fiskdamm med hett efterlängtad zootablettask. Första gången hon fick smaka som hon pillat på de där askarn i affären.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag har inte hunnit titta in på ett tag och har nu suttit och sett allt intressant du har här. Allt från pyjamasar, via yllebroderier till djur. Blev inspirerad att börja med något nytt projekt nu på morgonkvisten...

  SvaraRadera
 9. Fin pyjamas och fin kille, men ja, detta med att barnen är mycket skeptiskta/kräsna kunder känns igen!

  Stickade en regnbågsrandigkofta till storasyster förra sommaren. Superfin, hon var nöjd och glad, fick välja knappar och allt, men har hon använt den? Nope... max två ggr under hela året, typ... ;-)

  SvaraRadera
 10. Vilken gullunge! Han ser ut att trivas bra i pyjamasen.
  Kom gärna förbi hos mig och delta i utlottningen av hemliga pysselpaket. Senast 31/8 går det att tävla.

  SvaraRadera
 11. Jag ändra mitt suckande över den oanvända regnbågskoftan och slänger istället in en hyllning till lyckan med två barn istället - för lillebror, som är av den er frusna sorten än sin syster har vuxit i koftan och har under de senaste dagarna redan hunnit använda koftan mer än storasyster har! :-)

  (vad hittar du på nu för tiden? Tystnad på bloggar brukar oftast innebära ett fullrulle-irl-liv...)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!