Lappa o laga / Patching up

hjärta dig

hjärta dig

hjärta dighjärta dig

hjärta dig

När elin klockan halv tio på kvällen upptäcker att jeansen inte bara har ett hål på rumpan, utan även på knäet och ytterligare ett på rumpan. Då tas symaskinen och några rester vlisofix fram. Trots att jag hela tiden, medan jag knör in jeansen under symaskinen, tänker att det förmodligen kommer bli jädrans fult så fortsätter jag att köra maskinen. Snett och vint. Kanske bättre att sy dem fula på hemmaplan än att jag blottar halva rumpan på jobbet.

Nåja, jag är ju trots allt naturvetare, folk går med andra ord runt i fleecetröja och haglöfsbyxor på jobbet. Då kan väl jag ha ett rutigt hjärta på rumpan? Matchar kanske med detta linnet?


When elin, nine thirty pm, finds that the jeans have holes (two on the butt and one on the knee) – she takes out the sewing machine and some leftover vlisofix. While sewing, i was constantly thinking this will turn out really shitty. But they’re gonna fall apart soon anyways, so i might as well patch them up, rather than showing my butt at work. My work at the university within natural sciences implies casual friday everyday.

Good match to this tank top?

7 kommentarer :

 1. Fint tycker jag! Och passar bra till linnet.
  När jag var sådär 5 år hade jag fått ett par fiiina pepitarutiga bomullsbyxor. Första dagen skrapade jag hål på båda knäna. Tant Ester räddade det hela med att lappa och brodera en katt, med bakänadan på ena knät och huvet på det andra. Det blev älsklingsbrallor som hette duga.

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det roligt att lappa och laga! Med hjälp av slumpen och lite fantasi får man en personlig garderob.

  SvaraRadera
 3. Hjärtan är aldrig fel <3

  SvaraRadera
 4. Jag gillar lappar. Och tjusigt blir det på jeansen.

  SvaraRadera
 5. hej, vill tacka för din jätteb ra beskrivning på att sy en nessesär :) har nu sytt en efter ditt mönster som du kan se i min blogg. Skippade dock fodret =)

  Travlig kväll. Miaa.

  SvaraRadera
 6. Kul att du vill adventsslöjda lite! Jag har inte heller koll på alla mina projekt och får se lite vad det blir under de olika veckorna. Har som sagt antagligen nog med projekt för att kunna fylla hela december; skulle jag ta med alla idéer så skulle jag nog kunna göra en egen 365 saker du kan slöjda-blogg. Det är för illa att man måste jobba, man hinner ju inte slöjda nånting! :)
  Byxorna blev fina tycker jag och mattan som skymtar på bilderna ser också himla fin ut!

  SvaraRadera
 7. Blev fint tycker jag! Borde också laga hål och detta är ju ett enkelt sätt!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!