Grrr… myran / Grrr… the ant

myrtröjan

Jag beklagade mig för ett tag sedan över myrtröjan här, dels för att jag inte fick till mönsterstickningen snyggt och dels för att garnet tog slut. Pinsamt nog, lika bra att erkänna på en gång, så var det jag som hade beställt ett nystan för lite när Garnstjänst så generöst sponsrade mig med garn. Tur nog upptäckte jag det själv. Nåja, min kontakt på Garntjänst var jättesnäll och skickade helt gratis nystanet som jag saknade för att sticka klart tröjan.

I samma veva som jag stickade min krage såg jag ett frågande inlägg hos Okej då om hur du snyggt avmaskar ribbstickat. Hmm, inget som jag orkade fördjupa mig i, resultatet blev därför något av en katastrof (kolla in översta bilden). Efter några dagars kraftsamling gjorde jag om kragen, den fick vikas in istället. Ska man fuska, så ska man fuska med stil. Eller hur?

myrtröjan

myrtröjan

Summa summarum: Garntjänst uppförde sig exemplariskt. Elin, däremot med sina stickor lite uppförde sig lite mindre exemplariskt. Jag gör en mental anteckning om att varken sticka denna typ av mönsterstickning igen eller att avmaska ribbstickat med rm, am.

Nu återstår det bara att se om den unge pågen som jag stickat tröjan till vill använda den överhuvudtaget.

The ant sweater has a long history of regrets. By now, I don't like it at all, but it’s not because of the yarn (that was generously given to me by Garntjänst) rather it was the knitter who can’t at all handle knitting a single standing pattern like the ant, nor casting off the collar/cuff.

9 kommentarer :

 1. Jag gillar den! Hoppas den lille gör det också.
  Tack för tipsen med avmaskningen. Jag har uppdaterat mina bokmärken.

  SvaraRadera
 2. jag tycker oxå om den tror säkert den unge mannen gör det med!

  SvaraRadera
 3. Ja, vi får verkligen hoppas att den unge herren vill använda tröjan, för den är jättefin ju.

  SvaraRadera
 4. Kan inte låta bli att fnissa lite igenkännande åt det där med projekt som liksom inte går helt som man tänkt sig... ;-)

  Jag tyckte iaf att slutresultatet blev riktigt cool - och jag håller tummarna för att pågen gillar den också! (dock vill jag förvarna om att de yngre förmågorna kan vara lite nyckfulla ibland, men också att man inte ska dra alltför stora slutsatser av det)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar den - den är tuff med myran där!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att det blev snyggt med invikt kant. Och häftigt med myrorna. Det gäller att fuska så mycket det går, bara det inte syns.

  SvaraRadera
 7. Wow, den är ju oemotståndlig. Smart grej där med den invikta kragen... Kan också tipsa om: malouandersson.blogspot.com - hon älskar att brodera och väva småkryp (och var på broderikaféet på Timmermansgården), om du vill ha mer inspiration i denna riktning :)
  tex här: http://1.bp.blogspot.com/_pRwd3e57ZTc/Sxu-VUAS1AI/AAAAAAAAADg/U6GA--hO_nY/s1600-h/badges+myror+o+bagge.jpg

  SvaraRadera
 8. Grymt, tack för peppen alla!
  Metamorphosis - det är bara att gilla läget :)

  SvaraRadera
 9. Snygg som attan! Hoppas den gillas.
  Har själv erfarenhet av bångstyrigt barn i detta avseende, men lillbrorsan som kom ett par år senare har använt tröjan desto mer...

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!