Fixartagen

godaste apelsinmarmeladen
I veckan har jag kokat apelsinmarmelad. Pappa har sedan några år tagit över farmors livslånga tradition att koka sin egen apelsinmarmelad, i år vill jag också prova på. Två kilo frukt inklusive skal och två kilo socker blev till nio burkar marmelad. Farmor visste vad hon gjorde hon! Och vilka mängder hon måste ha kokat med tanke på att hon försåg hela släkten, vänner och bekanta med apelsinmarmelad. Jisses vad hon måste ha stått i. Skicka mig ett mejl om du vill ha marmeladreceptet.
utsikt från tranebergsbron
Jag tänker mig att denna helgen kan bli en fixarhelg. Vackert vädret och solens strålar når mitt ansikte. Nu är inne i mars, då är det väl dags att peta ner lite basilikafrön i jorden och gå ner i källarförrådet för att vårmeka med cykeln.
Jag vill tipsa om två korta men sevärda inslag från Antikrundan. Det första om den fantastiskt begåvade bildhuggaren Carsten Nilsson och det andra om att tvätta, mangla och stryka antika textilier.
Carsten Nilsson
Tvätta, mangla, stryka

4 kommentarer :

 1. Mmmmm... ser väldigt gott ut det där! :-)

  SvaraRadera
 2. Du såg också inslaget om Carsten ser jag. Det gjorde jag med och blev helt uppslukad av hans vackra egendesignade saker. Jag var bra tvungen att maila honom och berätta vad jag tyckte. Frågade samtidigt om priset på en normalstor spegel och ljuskrona. Helt underbara saker. Vackra och maffiga utan att kännas för mkt.
  /klockarbarn

  SvaraRadera
 3. Såg din fråga ang. att sticka fyrkantigt och har nu uppdaterat inlägget med en superkort beskrivning.
  Jag började med åtta maskor (de i mitten) och har sedan stickat runt, runt och ökat två maskor i varje hörn/varv. Började med strumprstickor och övergick till rundsticka när strumpstickorna inte längre räckte till.

  SvaraRadera
 4. hej! jag vill jättegärna ha marmeladreceptet!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!