Hur länge är det nya nytt?

IMG_9591

Nya barnkläder? Nja, kanske inte nu längre, men 1986 när boken kom var det säkert nytt.  Frågan är; hur länge är det nya nytt? (i alla fall ny för mig, inhandlad på bibblans bokutförsäljning för hela 10 kr).

New childrens clothes it says. Well, maybe not so new anymore, but it was probably new when it came out in 1986. The question is – for how long is the new new?

8 kommentarer :

 1. Jaa, sånt där tänker man ju på!

  SvaraRadera
 2. Kul med gamla böcker. Men märkligt det där med ordet "nytt"- hörde just på radio igår hur man diskuterade att kläder numera inte slits ut utan kasseras för att de blir omoderna. Vilket slöseri. Och uppenbarligen är inte 80-talsbarnmode intressant eftersom bibban säljer ut boken... Men jag tycker den ser fin ut.

  SvaraRadera
 3. Den boken har jag också coh köpte den för en tjuga på secondhand. Jagh ar haft den i 2-3 år men fortfarande inte sytt nåt ur den. Nu har boken blivit för "gammal" för mig. Varför? jo, mina barn har inte längre dessa storlekar som finns beskrivningar på. Jag är så himla långsam. Äger fler böcker med storlekar upp till 4 år. När jag tänker efter så brukar jag sy på firhand eller klippa ut delar efter befintliga kläder. Använder inte mönsterböcker så ofta men de fungerar som inspiration. Jag gillar den boken du köpt. Grundmönster som går att göra personliga.

  SvaraRadera
 4. Fint fynd! Jag brukar också strosa omkring på biblans utgallringar, där kan man hitta fynd man inte visste existerade.

  SvaraRadera
 5. hej fin bok, hade gärna haft den i min samling. jag saknar bra böcker/tidningar med mönster till barn!

  SvaraRadera
 6. Jag måste nog säga att det kan räknas till nytt snart igen. Åtminstone kläderna hos flickan i mitten. Pojkens kläder lär nog dröja innan de känns nya igen.

  SvaraRadera
 7. Alla de där färgerna är ju tillbaka pastell och den där mintgröna fast modellerna njae...

  Såg också inslaget i svt om att stryka olika tygmaterial/fibrer mycket intressant

  SvaraRadera
 8. Hihi, ja du - det var en bra fråga!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!