Från skiss till broderi

skiss
Från skiss…

färglagd skiss
till färglagd skiss…
att lägga till och göras om till det slutgiltiga mönstret…

prickat
till prickning av klädet…

brodera
till att börja brodera…

blomma
…en liten blomma!

Efter utställningen Krona och Krans som var tidigare i vår ska det i sommar vara en mindre Krona och Krans-utställning på Hemslöjdsbutiken i Landskrona, där jag tillsammans med ett stort antal slöjdare och konsthantverkare ska ställa ut. Förutom kronor och kransar ska det även finnas dynor för vigselringarna, en ringdyna helt enkelt. Mitt broderi ska bli just en sådan dyna. Om jag inte minns fel är det vernissage söndagen den 3 juli. Missa inte om du är i krokarna!!

Nyinköpt kläde enkom för detta tillfälle. Gamla garner överblivna från andra broderier och från loppis. Nya idéer blandat med inspiration och mönster från gamla dynor i Yllebroderier. Det är en väldans spännande process att göra eget mönster. Det är mycket läskigare att komponera och välja färger när jag vet att dynan ska ställas ut, jämfört med när jag bara sitter och broderar för min egen trevnads skull. Uj uj.

Vilken tur att syster nyligen förlovat sig. Nu får hon lov se till att gifta sig redan i år så att hon kan få dynan i present. Där hör du sis!

Nu hinner jag inte skriva mer, jag måste ju brodera så att den blir färdig i tid.

5 kommentarer :

 1. Ibland önskar man att man bor längre söderut. Hade varit kul att se utställningen!
  Ska på yllebroderikurs i Eskilstuna i övermorgon och jag insuper tacksamt inspirationen från din blogg innan avfärd. Tack!

  SvaraRadera
 2. Mycket tjusigt. Det kommer att bli en spektakulär utställning, och vem kan motstå en så fin ringdyna? Nu bara måste din syster se till att komma fram till altaret.

  Gudrun

  SvaraRadera
 3. Knitarina - Gött att du ska på kurs. Vad kul! Och så fint att jag kan inspirera, det gör mig glad :)

  Gudrun - ja eller hur. Det ska väl inte vara så svårt att sno ihop ett bröllop lite snabbt. Hon har ju nästan ett halvår på sig innan det blir 2012

  SvaraRadera
 4. Tack för snälla kommentaren om mina blommor....och din kudde är super supervacker både på bild och "live"!! Ja jisses vad du har broderat med raketfart!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin och väldigt glad kudde, gillade verkligen blomsterkransen med alla de brokiga blommorna - hade jag varit din syster hade jag nappat direkt på förslaget! ;-)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!