Krönta Lejon från 1804/ Crowned Lions from 1804

Ågedynan

Krönta lejon, soldater, män som rider på tuppar, storkar, hjortar och blomkrukor och mycket mer har jag broderat på detta mitt största yllebroderi hitintills. Och nu är den klar!  Den är hela 53 x 115 cm, en praktfull bröllopsdyna kan man lugnt säga. Originalet är från 1804 och än det återstår för mig att brodera in mina initialer och årtal, men den blivande bruden som gjorde originaldynan har inte lämnat så mycket plats åt mig så vi får se var jag kan klämma in det. Den är förstås inte klar efter det heller. Jag måste lägga den i press, göra tygduskor till hörnen och beställa en innerkudde med de ovanliga måtten innan den kan monteras ihop. Men det får bli ett projekt till efter sommaren.

Eftersom jag har broderat på den sedan september 2009 så har ni fått ganska många uppdateringar av den under resans gång. Kanske har ni till och med tyckt att jag varit tjatig. Men nu när jag är så löjligt glad och stolt över åkdynan så får ni här en sista bildserie.

Crowned lions, soldiers, men riding on roosters, storks, deers, flowerpots and much more that I’ve been embroidering on this woolen embrodiery. And now it's done! With its 53 x 115 cm it’s quite a magnific wedding bolster. The original is from 1804 and it still remains for me to embroider my initials and year, but I don’t know where yet because the bride-to-be who made ​​the original bolster hasn´t left much space for me. It is of course not done yet after my initials and year either, because I still have to put it in the press, do tassels for the corners and order an inner cushion with the unusual dimensions. That’s a project for after the summer.

Since I have embroidered on it since September 2009 you've got quite a few updates a long the way. Perhaps you’ve even got a bit tired of it. But now that I'm so ridiculously happy and proud of it you’ll get this last series of pictures.

Bruden

tuppen och hjorten

Lejon

BlommorKrona

Svan

14 kommentarer :

 1. Men herregud! Jag tappar andan! Så himla fin! SÅ HIMLA FIN! Vart ska du nu förvara den, vilken hörna i din lägenhet ska den få pryda?

  Och. Angående muggarna. De finns ju inte till försäljning i Stockholm ännu. Allt jag hade med dit var redan beställt. Men du kan beställa och de kan komma till Stockholm framöver och du kan lätt plocka upp dem där. Eller så skickar jag dem! Eller så ses vi där!

  SvaraRadera
 2. Jag är stum av beundran. Ett sådant mästerverk! Stum var ordet.

  SvaraRadera
 3. Vilket jobb! Jag blir alldeles stum. Otroligt fin, verkligen!

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt ! Ett sådant otroligt arbete. Har själv ett yllebroderi i en låda någonstans som inte blivit färdigt så jag är djupt imponerad över alla som lyckas nå slutmålet!

  SvaraRadera
 5. Oj,oj,oj du kan verkligen vara nöjd och stolt.Vilket arbete!

  SvaraRadera
 6. Jag säger det igen, den är helt otrolig!

  SvaraRadera
 7. Jag kan bara WOW'a!
  Galet vilket jobb, galet va fint :)

  SvaraRadera
 8. Hipp hurra för dig - vilket tålamod! Jag bara gaaaaaaaapar...så snygg!

  SvaraRadera
 9. Så fin den blev, stort grattis! Jag återkommer på brodericafé till hösten, jag har noll inspiration just nu. Ha en skön sommar!

  SvaraRadera
 10. Nej nej, inte tjatigt, helt fantastiskt fin. Och roligt att få ha fått följa med på resan.

  SvaraRadera
 11. Praktfull var ordet! Sjuuukt snygg!

  SvaraRadera
 12. Woho!!

  Applåder och stående ovationer till dig för det där broderiet!! Superfint!!

  SvaraRadera
 13. Tack snälla, ni är för fina!

  Ulrika - den kommer nog att hamna i soffan, fast den är så stor att jag och dynan inte kommer få plats där samtidigt.

  India - Det är väl ett bra sommarprojekt? Bara att hugga tag i det och efter ett tag kommer broderiet att ha huggit tag i dig så du inte kan sluta brodera.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!