Hortensia / hydrangeaSommaren i Holland verkar inte vara så varm, men det är å andra sidan inte så kallt på vintern. Här är mest fuktigt och regnigt året om. Men det kanske man kan stå ut med om man får ha så här fina hortensior i trädgården. Blomman på det nedre fotot vet jag inte vad den heter. Någon som vet?

Summer in Holland isn't very warm, but on the other hand it's not very cold during the winter. It's mostly just moist and rainy all year around. But maybe that's bearable when you can have these beatiful garden hydrangea (in Sweden we have tiny ones in a pot indoors). Any one who knows the name of the flower below?

8 kommentarer :

 1. Helt underbara blommor och vilka färger! Jag tror att blommorna på nedre bilden också är hortensior fast en annan sort. Såg sådana på Blomsterlandet igår. Blev också förundrad över att blommorna kan vara så olika.

  SvaraRadera
 2. Tänk om man kunde ha Hortensia i sin trädgård.

  SvaraRadera
 3. Absolut hortensia också i nedre bilden....och hortensior har jag i trädgården. Det är en annan hortensiasort än de som vi köper som blomkrukeväxt....min skiftar mellan blått och rosa...

  SvaraRadera
 4. Hej! Kul att du hittat till min blogg och att jag hittat till din :)
  Det är helt ok att lägga upp beskrivningen hos mig på Mönsterarkivet, jättekul och tack!

  SvaraRadera
 5. Pysselfarmor - jaha har du!?, jag har sett folk som har dem i utekrukor här i sverige, men jag har aldrig sett dem så här stora och frodiga. De verkar vara sveriges motsvarighet till syrén.

  SvaraRadera
 6. Fast man kan sätta ut de man köper i affären i trädgården också. De brukar klara sig, kanhända att de fryser ner om det blir barfrost, men annars klarar de sig. De vill stå lite skuggigt.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!