New Knits On The Block (NKOTB)

haruni
haruni
NKOTB - Nej, okej då, inte NEW stickning  – men min allra första sjalstickning från i somras – som äntligen blockats. Jag har förhalat och förhalat att åka till något stort varuhuskomplex (som alla ligger utanför stan) och spendera en halv dag (plus den mentala stressen) för att köpa ett sånt där jätteskumgummipussel som alla stickerskor verkar äga. Istället sprang jag på just ett sådant pussel i en second handbutik när jag var i Lund häromveckan och det köpte jag såklart. Det låter kanske ungefär lika jobbigt att transportera en sopsäck med jättepussel på tåget hem till Stockholm som att åka och köpa ett nytt. Tja, kanske det. Men nu blev det som det blev och första sjalen – Haruni – är äntligen blockad.
Garn: mossgrönt garn av 70% yak och 30% merino handfärgat av Upprepat (fått i byte förra året)
Stickor: 3,5 tror jag (nu förstår jag alla som skriver ‘tror jag’, för vem tusan minns det, det var ju flera månader sen!)
Mönster: Haruni
Not really NEW as in NKOTB bur it is my very first lace shawl knitting that I made this summer  finally have blocked. And since I hate spending half a day to go with public transportation all the way out to some big mall to buy a puzzle play mat (that all knitters with self respect seem to own) I buy chance found one in a second hand shop when I was visiting the south of Sweden. We can try to ignore the fact that I had to travel with a huge bag of play mat puzzle on the train to get it home. But now I have it in my possession and the shawl is finally done.
haruni

8 kommentarer :

 1. Snygg! verkar vara ett helskönt (grönt)garn.

  SvaraRadera
 2. Vilket arbete! Jättefin. Och vilket tålamod! Men vad är ett jätteskumgummipussel? Det är något som jag har missat. Jag spänner upp mina arbeten på en skiva i samma material som en anslagstavla är gjord i. Jag vill gärna få tips på något annat.

  SvaraRadera
 3. Fin! Älskar den där fina kanten som Harunin avslutas med.
  Och grönt är verkligen skönt!

  SvaraRadera
 4. :) tack!

  kerstin - det köps på Biltema vad jag har förstått. Jag hittade en bild på nätet: http://3.bp.blogspot.com/_jrj3bfF2tJk/Snc-Wafo9II/AAAAAAAAABM/e67_DVQorlw/s320/IMG_3685.JPG

  SvaraRadera
 5. Underbart vacker sjal. Vågar man sig på en sån tro, är det så svårt som det ser ut?

  SvaraRadera
 6. Garnvindan - det är mer koncentration än kunskap som krävs. Och stickmarkörer.

  SvaraRadera
 7. Uj uj uj så himla snygg! Jag har stickat EN sjal hittills - har liksom inte tålamodet (ännu), men pusslet har jag köpt. Två stycken till och med när jag ändå var i gång - tänkte ifall jag tappar bort det ena *fniss

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!