:: Sökes: linkännare ::

lingarn
massor med lin
Jag har köpt dessa enorma mängder lingarn på second hand för det facila priset 90 kronor. Och då är frågan. Är detta den sämsta timpengen en spinnerska kan få? Eller är det maskinspunnet? Är det någon kunnig person som kan se det?
Nu undrar jag också vad i hela friden jag ska göra med alla dessa härvor. Jag förlitar mig på er läsare eftersom bloggvärlden är full av generösa människor som gratis delar med sig av sina råd. Så vad säger ni?
I bought these huge amounts of linnen yarn in a second hand shop for almost no cost at all. Now I wonder, did I buy it from the Swedens worst paid spinner? Or is it machine spun, is there a way to tell?
Now I also wonder what a heck I’m gonna do with all this yarn. I trust that all the generous bloggers out here will give me some advice.
kardor
närbild kardor
Ja, och på samma gång så köpte jag ett par begagnade kardor. De ser väl okej ut, eller? Jag hoppas att de ska gå o använda..
Oh yeah, I also bought a pair of old carding combs. They are okey, no? I hope that they are usable.

7 kommentarer :

 1. Kolla så att inte kardorna har några rostiga piggar. Inte skoj med rostfläckar i ullen... (från en som hade otur med sina begagnade kardor och sedan köpte nya och fräscha)

  SvaraRadera
 2. Ingen linkännare alls, men tänker direkt på Elisabet - Textila inslaget...ifall hon kommer till nästa café kan du ta med en härva...kardorna - ingen aning fastän jag är uppvuxen med kardor och har mammas kardor kvar. Så varken bu eller bä fick du ut av mig ;-)) Nästa gång kommer jag!
  Ha en underbart skön helg!

  SvaraRadera
 3. Ah, bra tips där. Tack till er båda.

  SvaraRadera
 4. det ser ut att vara entrådigt lingarn. man brukar väva med det (ha som inslag, eftersom det inte är lika starkt som tvåtrådigt och därmed inte bra att ha som varp). men det funkar även alldeles utmärkt att sticka med! jag har stickat disktrasor med 2-3 lintrådar tillsammans. sjalar blir också bra, antingen ensamt eller tillsammans med tunt ullgarn (t ex Moragarn). eller så... tja, gör du nån slags konstinstallation med dom. möjligheterna är oändliga!

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte också på disktrasor men många trasor blir det så nåt annat får det nog också bli.Att blanda med andra garn är ju en himla bra ide´. Det brukar bli sånt fint fall i de plaggen.

  Virka en fin klockad sommarhatt, lin är svalt och skönt på sommaren

  SvaraRadera
 6. Väva handdukar. Kanske våffelväv.

  SvaraRadera
 7. Ja men se där, disktrasor är ju ett jättebra tips. Tyvärr så väver jag inte, men jag kanske borde se till att börja, våffelväv på kökshanddukar är ju så snyggt.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!