I natt sover jag på soffan / Tonight I’ll sleep on the sofa

EJ

2011
Det är viktigt att markera dynan med dina egna initialer och årtal eftersom ingen om 200 år ska tro att det är originalet från 1804 / it’s important to mark the cushion with my own initials and year so that noone in 200 years will think that they found the original from 1804. 

blockning pågår

Den måttsydda innerkudden kom med posten från Hemslöjden i Landskrona i fredags. Ett broderi fullt med garn blir ihopdraget och för att det ska bli slätt så måste det våtspännas. I äkta du-tager-vad-du-haver så våtspänns mina krönta lejon på sängen (med lek-pusslet under) med fuktiga handdukar över. Så får det ligga tills det är torrt. Eftersom det tar mer än en åttatimmars arbetsdag att torka så blir det soffan för mig i natt.

The inner cushion sewn by Hemslöjden in Landskrona arrived by mail on Friday. An embroidery full of yarn like these crowned lions need stretching out to become smooth. Therefore I block it just like you do with knitted stuff. I block it on my bed since I don’t have a big pinboard or similar. Then I put a moist towel on top and let it sit until it’s dry. And it takes more than an eight hour working day to do so, so I guess I have to sleep on the sofa tonight.

12 kommentarer :

 1. Men en natt på soffan kan det väl vara värt. Det blev helt otroligt vackert!

  SvaraRadera
 2. Woaw! Vilket fantastiskt broderi!
  Tack för länken till skumgummipusslet. Verkar vara en rätt bra idé med tanke på att det tar så lite plats.

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt! Otroligt fint! Ska bli roligt att se det med kudden inuti!

  SvaraRadera
 4. Verkligen praktfullt! Jag är såå imponerad.

  SvaraRadera
 5. Vad jag längtar efter att få se den färdiga kudden! Den ser ut att bli hur fin som helst (och helt klart värt en natt på soffan).

  SvaraRadera
 6. oj så skönt det får ligga - hoppas broderiet har vett att uppskatta det ;-))

  SvaraRadera
 7. Ni hade rätt, det var värt en natt på soffan. Nu är den slät och fin. Kul att höra att ni är lika ivriga som jag att se den monterad.

  SvaraRadera
 8. Ni hade rätt, det var värt en natt på soffan. Nu är den slät och fin. Kul att höra att ni är lika ivriga som jag att se den monterad.

  SvaraRadera
 9. Vilket fantastiskt arbete!
  Väntar med spänning på att få se den monterad!
  /Ann-Britt

  SvaraRadera
 10. Underbart! Vilken härlig syn med ett färdigt broderi!

  SvaraRadera
 11. Tassar in igen... är ju nyfiken på hur det där broderiet kommer att ta sig ut som kudde!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!