:: Stickning pågår :: Harvest moon ::

Harvest moon

Stickning pågår, en Harvest moon-kofta. Jag har länge varit på jakt efter mönster på en fin baskofta och tycker det är märkligt att det ska vara så svårt att hitta. Konstigt nog så tycker jag ofta att de enklare och rakare bebis- och barnmodellerna på koftor och tröjor är finare än många krusidulliga dammodeller. Den här tycker jag ändå verkar lovande, och jag som inte är så van vid att läsa engelska stickbeskrivningar klarar det helt okej.

Med undantag för rosenkransvantarna som jag svor en del över så tycker jag ändå att jag har hyfsat gott tålamod när det kommer till handarbete. Till exempel så hade jag stickat ända ner till bröstet på denna koftan (uppifrån-och-ned-stickning) när jag märkte att den var i trångaste laget, och det kändes varken särskilt märkvärdigt eller uppslitande att behöva repa upp allt för att börja på ny kula. Jag stickar ju för att det är roligt, och drar jag upp så får jag ju mer tid med stickningen (fast ja, det finns ju gränser, det håller jag med om). Parallellt med koftan håller jag på att sticka ett par vantar, som också de har repats upp flera gånger, nu är jag inne på tredje versionen. Jag har funderat en del på det och jag tror det är så enkelt att det stör mig mer att inte riktigt gilla slutprodukten för att storleken är lite fel, än vad det stör mig att dra upp och göra om.

4 kommentarer :

 1. ser ut att vara en fin modell. Håll mig uppdaterad!

  SvaraRadera
 2. Vilken vacker blå! Gillar Heidi´s design har tittat på "buttercup" kanske nåt i lin till sommaren ?

  SvaraRadera
 3. Visst är det en underbar insikt! Det tog mig många år att komma dit, men till slut kom klokskapen in.
  vilken otroligt fin blå färg!

  SvaraRadera
 4. Tack för din fina kommentar hos mig, du är något av en handarbetsidol för mig, så det värmde. För mig tog det 2-3 projekt innan jag kunde sticka med två färger utan att svära. :) Har ännu inte vågat kliva upp till 3 färger per varv, men funderar på det. Ska bli kul att se hur din kofta blir, det är en jättefin färg!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!