:: rödaste hängslebyxorna ::

hängslebyxor

hängselbyxor

hängslebyxor4

Här kommer resultatet av tyget som jag skrev om tidigare. Ett par hängslebyxor i rödaste manchester precis som jag tänkt när jag köpte tyget. Mjuka är de också och lagom mycket förstora så att han har något att växa i. Både syster, svåger och viktigast av allt systersonen var glada för brallorna. Det tog ett tag att väcka syhjärnan till liv eftersom det var ett tag sen jag sydde kläder. Fickorna i sidan var det som tog längst tid. Fast när byxorna väl var färdiga så undrade jag varför jag dragit mig för att sy. Bara jag har gott om tid, och lite lugn och ro så är det faktiskt inte så svårt. Mönstret (med några ändringar av mig) kommer från Nya Barnkläder.

Om tyget var billigt så kostade knapparna och hängslespännena desto mer. Hujeda mig, jeansknapparna kostade 10 kr styck och spännena 30 kr styck. 100 kr totalt. Någon som har tips på billigare sytillbehör?

Tänk om man skulle sy sig ett par hängslebyxor i vuxenstorlek i röd manchester. Går det för sig nuförtiden?

15 kommentarer :

 1. Sybehör är oförskämt dyrt! Jag brukar underlätta det genom att alltid spara spännen och knappar och sånt när kläder måste gå till de sälla markerna ( slängas för att de är utslitna)och sedan använda dem igen i nya plagg.
  Jeansknappar blir ju svårare men man får väl använd vanlig knappar istället. Det blir billigare.

  SvaraRadera
 2. Vad fina! Ett par röda vuxna hängslebyxor hade fått mig att gilla den här bloggen ännu mer ;D När jag var liten älskade jag hängslebyxor och det var de enda byxorna jag använde under många år :)

  SvaraRadera
 3. Sötsöt! Fina byxor!
  Vet ju inte riktigt vad du bor, men jag vet att det finns en knalle på Västra torget i Jönköping på lördagar som är otroligt billig på knappar, band, resårer, spännen mm.
  /Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Visst är det kul att sy, när man väl har gott om tid & lugn. När det gäller knappar skriver jag som flera andra, sparar allt från utslitna plagg & väskor. Ibland kan man hitta fina spännen mm på second hand. Knapparna får man väl stå ut med att betala för eftersom just jeansknappar inte går att återanvända.
  Och snygga byxor blev det :) Rött är alltid så fint.

  SvaraRadera
 5. Men så ljuvliga! Det är nåt visst med röd manchester alltså. Ja till vuxensnickarbyxor! & vad gäller sybehör så rekommenderar jag Bibbis textil (internetbutik) starkt. Billigt å fin service.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hurra! Tack för tipset, det ska jag genast kolla upp

   Radera
 6. Jättefina! Jag älskar snickarbyxor och Svenska mönster har vuxenmönster till snickarbyxor, -shorts, och -kjol. Jag har köpt mönstret, men inte sytt dem än. Håller med om att tillbehören är väldigt dyra. De spännen jag har köpt har dessutom varit ganska dåliga. Ska också kolla Bibbis textil. Tack för tipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenska mönster, det hade jag inte hört talas om förut, vilken bra sajt de har.

   Radera
 7. Oj vilket fint mönster! Måste spanas in... Förresten har du fått en liten utmaning av mig, take it or leave it! :)

  SvaraRadera
 8. Å så snygga byxor - förstår att de blev glada för dessa flotta!

  Sydde mycket på 1980-talet, men nu har det legat i träda. Har sytt dockkläder en del, men fick ju klagomål av ena barnbarnet att det borde bli mer ;-))
  Ha en skön Valborg!

  SvaraRadera
 9. Oh, så fint! (Både unge och byxor.)
  Värsta första maj-lämpliga outfiten också. Om jag var du skulle jag absolut sy ett par till mig själv också, förutsatt att du har nog med tyg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr räcker ju inte tyget till ett par brallor till, men jag ska hålla ögonen öppna efter mer tyg! :)

   Radera
 10. Så fantastiskt fina! jag är imponerad!

  SvaraRadera
 11. Superfina! :)
  Klart även du kan ha ett par om du vill!

  För sytillbehör så säger jag bara - Bibbis!
  http://www.bibbistextil.se/webbshop/knappar/jeansknappar-3638912

  Himla smidigt att kunna beställa just sånna där bas-saker som snedslåband och knappar!

  SvaraRadera
 12. Så fin blogg du har.
  Vill bara påpeka att det ser ut som om pojken skelar med höger öga, det skulle jag kolla upp om jag vore hans förälder.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!