:: vandringsmat ::

mellanmål
 
Nu är jag ute o vandrar, men jag tänkte att ni skulle få följa med på ett hörn genom att få se lite av maten som jag ska äta. Det har minst sagt varit ett flera veckor långt projekt att förbereda maten inför vandringen. Att torka vattenrik frukt som melon och jordgubbar tar ganska många timmar, så det har varit varmt i lägenheten på sistone eftersom torken värmer upp luften som ett element. Men gott blir det!

torkad frukt
Banan, honungsmelon och jordgubbar till frukostmuslin.
energikakor
Energikakor med tranbärs- och jordgubbssmak

torkad lök
torkad gul lök
torkade röda linser
Torkade röda linser

8 kommentarer :

 1. Oj vad häftigt! Ser gott ut :) Vad hade du den torkade löken till? Och hur har du gjort energikakorna? Ibland är jag allt frågvis haha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst! Det är jättekul också. Löken passar bra i alla möjliga grytor, ger god smak. Jag hittade recept på energikakorna i denna boken: http://www.calazo.se/bocker/instruktionsbocker/torka-mat Det går ut på att man blandar lika delar musli/havregryn med fruktmos (färska eller uppblötta torkade). Plus nötter o sånt.

   Radera
 2. Blir det ens något kvar av vattenmelonen? Rent spontant tänker jag att det vore ungefär som att torka gurka. Häftigt att läsa om i alla fall och hoppas du har en finfin vandring.

  SvaraRadera
 3. Åh, det verkar ju jätteroligt med en sån tork! Måste bestämt kolla i bekantskapskretsen om dr finns någon jag kan få låna tror jag!

  Hoppas du får en härlig vandring!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, alltså det är himla fiffigt att torka eget - tex äpplen är ju både billigt och gott att ha med sig som snacks.

   Radera
 4. Jättegott äter du på din vandring! Som sagt - boken om att torka mat, som jag surrade om att jag har, kan du få när vi ses nästa gång. Hoppas du har haft lika fint väder som jag under den gångna veckan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad snäll du är, jag vill gärna ha boken. Jo vädret har varit ganska bra. Mest molnigt men en del sol och inte så mycket regn, så jag kan inte klaga

   Radera

Tack för din fina kommentar!