:: sticka lätt ::

disktrasa


Jag stickar disktrasor för fulla muggar. Det är enkel stickning att ha med sig på flyget, på långa bussresor och när man är allmänt trött och inte orkar tänka. Jag testar olika tjocklekar på stickorna och stickteknik  för att se vilka som ger lagom stadga. På bilden ser ni rätstickning, och i pågående stickning är det mosstickning som gäller. Om man viker den dubbel och syr ihop så får man en skrubbhandske till duschen, det ska jag nog ta o göra faktiskt. Tack vare det fiffiga sticktrixet i videon som jag hittade via Riot Yarn så kan jag använda de stora traven lingarn som jag köpte i höstas.

disktrasor i lin


Via Riot Yarn

11 kommentarer :

 1. Oj är du hemma och stickar?! ;-))
  trodde du hade åkt norrut....
  Ha en härlig tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En veckas semester går fort, nu är jag hemma igen.

   Radera
 2. Går det bra med stickor i handbagaget när du flyger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara haft med mig stickning på två (utrikes)flygningar och det har gått bra. Första gången hade jag knitpro-stickor, då skruvade jag av stickorna och la dem i mitt pennskrin. Andra gången hade jag med mig vanliga rundstickor och två strumpstickor i trä. Överlag ska det vara okej att ta med, men enstaka säkerhetsvakter kan tydligen vara kitsliga. Om du har med dig en stickning som du är rädd om kan du ta med dig ett frankerat kuvert med din adress på ifall det inte skulle vara tillåtet att ta med ombord.

   Radera
 3. Har också tänkt börja med sådana. Har bara gjort en test-trasa än så länge men det var rätt behagligt. Litet stycke som gick fort att sticka :) Har tänkt göra en i dominostickning.

  SvaraRadera
 4. Kul ide! Gillar din blogg som jag just surfat runt på ett tag nu. Lycka till i fjällen!

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset om hur man kan använda hopplöst tunna garner!

  SvaraRadera
 6. Det enkla har helt klart också ett värde!

  SvaraRadera
 7. Vad bra att tipset kunde komma till användning. Disktrasor i lin gillar jag.

  SvaraRadera
 8. Tack för navajo-tipset! Jag har en stoooor härva merinosilke som ligger och väntar på bättre tider, nu kanske det blir något större av det.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!