:: broderade stickor ::

hjärta
 

Snart ska jag ha kurs i grannlåtsbroderi på Slöjdhuset här i Stockholm. För min egen skull är det roligt att ha nytt inspirationsmaterial, så jag har börjat brodera på ett nytt stickfodral i stil med det som min syster fick i present förra hösten. En himla massa i vadmal i fina färger har jag köpt också. Vadmal är ju så himla bra. Det är skönt att brodera i, klippa applikationer av, det finns i fina färger, håller för framtiden och är mjukt att klappa på. Mer vadmal och grannlåt åt folket!

vadmal

6 kommentarer :

 1. Massa härliga färger!!! var handlar du din vadmal? Jag har inte hittat här i Uppsala men man kanske köper på nätet?

  SvaraRadera
 2. Jag håller fullständigt med dig, mer vadmal åt folket och det är så härligt Bilderna får mig att längta till broderi - det blir till framtiden, bara så fort jag har gjort färdigt...... varför vänta kanske ska göra några stygn på en gång!
  Ha det så kul

  SvaraRadera
 3. Åh vad inspirerad jag blir till att köpa vadmal! Tänkte, precis som ylva, fråga var du brukar köpa din?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns på hde flesta hemslöjdsbutikerna på metervara eller mindre fyrkantiga bitar. Här i stockholm ligger hemslöjden på Norrlandsgatan en bit från Östermalmstorg. I tygbutiker finns ofta ylletyger till kappor som påminner om vadmal, men de är oftast i dovare färger

   Radera
 4. Underbart med valdmal! Förstår inte hur de kunde lägga ner Hemslöjden i Göteborg?!

  SvaraRadera
 5. Jag tycker så mycket om det där fodralet så det finns liksom i mitt huvud i en inspirationslåda. Måste öppna den och ta mig tid att brodera något sorts fodral snart.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!