:: korgar i papper ::

korgar

Berggrundskarta
Hela helgen har jag flätat och flätat korgar för att skapa inspirationsmaterial till verkstan på onsdag. Att fläta korgar är inte särskilt svårt, men det tar ganska lång tid, för det är pilligt. Först ska remsorna klippas och vikas och sen flätas och sist ska kanten till. Fast efter ganska kort tid sätter sig flätningen i fingrarna och det bara rullar på. Jag bestämde mig flera gånger för att; denna korgen är den sista, men så ville jag bara testa ett annat material till. När jag blundar så ser jag nu mina händer som flätar papper på näthinnan.

Korgflätning har blivit samtalsämnet på jobbet eftersom vi är tre stycken som  de senaste veckorna har snöat in på just korgar. En av mina jobbarkompisar Emelie, kom hem till mig i helgen så att vi tillsammans skulle få utlopp för vårt intresse. I sex timmar satt vi och flätade och fikade, tiden bara rann iväg och plötsligt var det mörkt ute. Emelie flätade en rektangulär korg av tidningar på ryska och kinesisk som hon sparat från sommarens Londonresa. Jag fastnade för korgarna som flätas på diagonalen och avslutas med piggar.

rysk tidning
Elle interiör

tidningspapper

gröna kartan


korgar

12 kommentarer :

 1. Vad fina! Påminner om föräldrarnas gamla sockersjuk i näver!

  SvaraRadera
 2. Finfina grejor! Det var alldeles för länge sedan jag flätade, jag är bara nybörjare men tycker det är ett fantastiskt bra sätt att återanvända papper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! Jag tycker det är jättekul att gå loss på papper som man annars bara kastat. Jag var förresten också nybörjare i flätning fram till i fredags, det gick jättesnabbt att komma in i korgflätarbranchen. Bara att tuta o köra!

   Radera
 3. Jaha, då blev jag ännu mer sugen på att fläta en korg. Den rektangulära lockade mej extra mycket och den i kartor. Något bra tips på var man hittar beskrivning på korg med raka kanter? Har mest sett med spetsar förut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnaden mellan dem är att i den raka varianten så viker du upp remsorna från bottenplattan och sedan så flätar man in "fria" remsor. Jag hittade en beskrivning, men den är sådär bra, jag tror faktiskt att det ger sig när du väl provar. :)

   http://howaboutorange.blogspot.se/2009/06/newspaper-basket.html

   Radera
 4. Gillade kartkorgen .mysigt att bara ge sig hän så där med en vän

  SvaraRadera
 5. Snygga! Flätningen är som i näverflätning. Jag har gjort sådana korgar i näver och sedan broderade jag i "topparna".....

  SvaraRadera
 6. Aha! Så den rektangulära, när man bestämmer att "här börjar väggen" så tar manalltså lösa remsor och flätar in på vågbredden? När de remsorna behöver skarvas, klistrar du då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så. När remsan tar slut så tar du en ny och lägger den omlott en bit, och eventuellt lite lim.

   Radera
 7. Verkligen verkligen superfina! det där vill jag också lära mig. Har försökt en gång med mjölktetror, men de bara gled omkring och var ju för korta...

  SvaraRadera
 8. Vilka fina korgar och så bra återvinning!!!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!