:: broderikalaset ::

tårtkalas

Broderikaféet fyllde två år i början av december, det firades så klart med pompa och ståt. Lena hade köpt med sig tårtljus. Hurra för oss! I födelsedagspresent så gav jag alla i läxa att brodera ett självporträtt som ska bli till ett stort collage. Jag tror att det kommer bli jättefint, men jag vet inte riktigt vad vi ska ha det stora broderiet till när det är klart. Vi skojade om att sätta upp det på Waynes där broderikaféet håller till, men nja, det kommer ju knappast att hända. Framför allt är det ju kul att ha ett gemensamt projekt, för det har vi pratat om i över ett år.

Självporträtt

Jag började med att kalkera av ett foto av mig själv, och sen föra över till tyg med karbonpapper. Broderiet är gjort i sytråd, mest stjälksöm. Eftersom det gick så snabbt och var himla kul så gjorde jag ett till av bara farten. Det första jag broderade på översta fotot, kändes ganska tillrättalagt, och inte så mycket “jag”. Med en lönnlövskrona på huvudet och lite spretigt hår, så känner jag igen mig mer. Som slutsats kan jag säga att det är kul med självporträtt, men också läskigt. Ser jag verkligen ut sådär? Ska jag verkligen våga lägga upp bilderna på bloggen? Nåja här är nu bilderna, så var snäll mot mig nu (fast det brukar ni ju vara).

Självporträtt

10 kommentarer :

 1. Vilket kul projekt! Jag gillar ditt självporträtt sen om det är likt dig eller inte är svårt att avgöra eftersom vi aldrig träffats. Men det nedersta är roligast. Helt klart.
  God Jul!

  SvaraRadera
 2. wow love those embroideries gorgeous!

  SvaraRadera
 3. Enkla självporträtt, som dessa eller såna med tunn tuschpenna, blir alltid något speciellt, tycker jag. Nakna men uttrycksfulla. Jättefina!

  SvaraRadera
 4. Nu har jag ju aldrig träffat dig, men det liknar iaf det du jag sett på bilder. :)
  God jul!

  SvaraRadera
 5. Det är likt dig - båda! Jag har ritat upp mitt broderi och ska sätta igång med det nu under mina lediga dagar.

  Ha en riktigt skön jul!//kram Gun

  SvaraRadera
 6. Underbara och uttrycksfulla porträtt - skickligt gjort!

  SvaraRadera
 7. Fin känsla i enkla linjer! Det klart du vågar!

  SvaraRadera
 8. Åh - de är ju jättehärliga, bägge två! Tycker gott att ni ska ta ett snack med det där cafét och höra om de inte vill ha lite textil utsmyckning iaf! :)

  SvaraRadera
 9. Läckert!
  Ramlade in från Hedwig och hennes lika fina. Idéen triggar en del kan jag berätta...

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!