:: livstycke ::

livstycke

När alla julens trevliga, men lite stressiga dagar, var över så var det rätt skönt att i ensamhet krypa upp i soffan och ägna sig åt handsömnad. Ett livstycke i vit vadmal fodrad med linne och kantad med grönskiftande thaisiden. Modellen är gammal, en av de äldsta man känner till om jag förstått det rätt. Mönstret kommer från Gillis Jimheden och de inbitna vet att han är expert på handsömnad av bygdedräkter.

livstycke
livstycke

Modellen är egentlige tänkt att sy av kläde eller kattun, fast inget av det hade jag till hands, så det fick bli vadmal. Lite väl i tjockaste laget, det fick bli mycket våtpressning med strykjärnet. Men det var det värt för nu när den är klar är jag himla nöjd. Det är min allra första sömnad av ett folkligt plagg och jag kan säga att det verkligen gav mersmak. Jag är särskilt förtjust i ryggen, den är så himla snygg! Jag vill genast sy ett till livstycke i kattun, kanske ska jag beställa det här tyget. Det är svårt att välja för det finns så många fina på Durán textiles. Kan någon tipsa om andra nätbutiker som säljer kattun, eller andra fina mönstrade bomullstyger?

livstycke
livstycke

8 kommentarer :

 1. Fint som snus ! Jag fuskade till ett livstycke för två år sedan och hade inte heller kattun skulle vara kul och se om du får några tips

  SvaraRadera
 2. Så där ser ryggen ut bak på Järvsödräkten! Jättesnyggt.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset om http://inleaf.blogspot.se. Jag känner till bloggen, följer den på FB. Undrar om inte du har tipsat mig tidigare!

  SvaraRadera
 4. Fint liv! Mumsigt med massa prickstickningar.

  Hade Gillis som lärare förut, han är fullkomligt underbar!

  SvaraRadera
 5. Håller verkligen med om att ryggen är fin!

  Fina mönstrade bomullstyger, säger du... har du kollat reproductionfabrics.com? Finns en hel del fint där.

  SvaraRadera
 6. Vackert! och fint med alla handsydda detaljer..

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!