:: några ord på väggen ::

korsstygn
korsstygn

När man fyller 30 kan man behöva några kloka visdomsord på väggen, nej, jag menar vägen. Detta är en trettioårspresent med andra ord. Tanken bakom de båda meningarna är att de ska relatera till behovet en karta, att vara på väg någonstans. När det kommer till “Moderna visdomsord” så är det för mig är en balansgång mellan vad som faktiskt funkar och vad som bara är amerikanskt hjälp-dig-sjäv-program. Något som är som hämtat ur Oprah Winfreys talkshow. Den första tycker jag funkar riktigt bra, ja jag blev till och med riktigt förtjust i den och ska göra en likadan till mig själv. Den andra däremot väger över mot det hjälp-dig-själ-temat, så den ska jag inte ge bort. Det skulle bara kännas cheesy.

korsstygn
I don’t know the way but I’ll be there soon

korsstygn

För ett år sen sa jag att jag inte skulle skaffa Pinterest. Jag ville inte ha mer tid på kvällarna vid datorn, tid då jag istället kan handarbeta. Fast nu sitter jag här och klickar mig fram mellan bilderna och tycker det är himla kul (och beroendeframkallande). Framför allt så trodde jag inte att jag skulle bli en sån person som samlade på just cheesy citat, men vad hände? Jag säger till mig själv att det är bra för att man kan brodera dem. Men alltså hallå, det kommer jag ju aldrig att göra. Nåja, två citat broderade har det blivit i alla fall. Varav ett är fint, ganska okej utdelning.

korssstygn

Om det är någon därute som är bor i Malmö så kanske den här kartan kan roa! Jag har själv aldrig bott i Malmö, men eftersom jag kommer från Lund så har jag ju ändå lite koll på stadsdelarna och det är lite kul att jag kan se gatan där min bror bor.

DSC02893
You can go your own way

korsstygn

15 kommentarer :

 1. Gillar dina broderier på kartor. Kanske något för ej att ta efter... om jag hade obegränsat med tid. Här finns i alla fall många kartor då maken och dottern orienterar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det är jättekul, det är bara att prova sig fram

   Radera
 2. Jag alltid älskat kartor och kartböcker, kanske på grund av min uppväxt i en orienteringsfamilj.
  Bra ide det där med att brodera på dem!
  Istämmer till fullo med Pinterest- starkt beroendeframkallande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det något särskilt med kartor, det är så tilltalande på nåt vis

   Radera
 3. Jättefint med korsord på kartor! Jag håller också med om att man kan fastna i Pinterest. Jag håller mig därifrån i långa perioder. Men det är väldigt bra om man letar/samlar på någon ide´eller om man ser en bild på någon blogg som man vill hitta tillbaka till.

  SvaraRadera
 4. Roligt det där att spela på kart-temat tycker jag, men det är alltid en svårighet där, hur idén ska fungera i verkligheten. Men du, är det inte en del av en låttext också, you can go your own way baby? Fleetwood mac var det visst, fast kke utan baby:t?

  http://www.youtube.com/watch?v=0GN2kpBoFs4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du, det hade jag ingen aning om. Vad roligt. Nu blev det ju genast mer tilltalande :)

   Radera
 5. Helt underbar!

  jo du jag är Pinterestnörd jag...ja det blir jag på allt jag gillar. :-)

  ses kanske torsdag?

  SvaraRadera
 6. Jag hade mitt Pinterestkonto läääänge innan jag började vara aktiv, men nu är jag ganska hooked sedan några månader. Använder dock nästan bara Pinterest-appen på telefonen, tycker det är enklare än på datorn. Kanske ett tips om du har en smartphone, då kan man ju göra det medan man sitter på bussen eller när man har en stund över nån annan gång? Ska kolla in dina boards sedan. :)

  SvaraRadera
 7. Är uppvuxen med kartor, min pappa orienterade och jag hängde med ibland. Lyssna på radioföljetongen "Flod" där en kartbok har stor betydelse för ett par barn! http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1111&artikel=5384033

  SvaraRadera
 8. Jätte fina, nu blev jag också sugen på att ta upp broderiet igen. Jag blir så inspirerad när jag läser din blogg.

  SvaraRadera
 9. Lyssnade mycket på Fleetwood Mac för typ 20 år sedan , vilket gör att jag också gillade din Own way tavla

  SvaraRadera
 10. Jag håller med. Den första var jättefin, den andra lite ostig. :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!