:: stick stick ::

stickning

Kommer ni ihåg de galna glittriga raggsockorna som jag stickade förra året? Det var två jobbarkompisar som varit på konferens i Wien, och båda kom hem med varsitt garnnystan till mig. Nu blir det raggsockor av det andra garnnystanet också. När jag tittar på det melerade garnnystanet så skulle man kunna tro att sockorna skulle bli lika konstigt spräckliga, men som en kompis sa när jag stickade på dem på syjuntan att det blir finare som stickat än som nystan. Och det är ju väl det.

marsma

Så här års går jag jämt runt i raggsockor, både på jobbet och hemma, så jag borde nog ha några fler att variera mellan för de blir både väldigt slitna och tappar spänst eftersom jag tvättar dem i maskin. Det finns ju en hel uppsjö av  fantastiskt vackra spetsmönstrade sockor, men sådana skulle jag inte våga ha på mig för att jag skulle vara för rädd för att slita dem. Ett sockmönster som jag länge sneglat på är broken seed stitch som liksom har det där lilla extra utan att vara extravagant. Någon gång ska det bli ett par sådana.

stickning

13 kommentarer :

 1. Jag har aldrig stickat sockar i ett sådant garn som du stickar i. Är det bara garnet i sig själv som gör så exakta ytmönster eller är det för att du följer ett speciellt mönster?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja precis, garnet sköter mönstringen helt själv. Det är bara att luta sig tillbaka och sticka ;-)

   Radera
 2. Kan verkligen rekommendera Brodek Seed Stitch. Enkelt och som du säger, det där lilla extra. Och jag håller med, tur att stickningen blir finare än nystanet. Ett sådant nystan avskräcker mej från köp, men uppstickat är det ju helt okej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ah, kul att höra, då måste jag ju prova det mönstret.

   Radera
 3. Dödergök har stickat flera par ursnygga sockor i avbruten mosstickning, till exempel de här:
  http://dodergok.blogspot.se/2012/01/strumpor-i-avbruten-moss-stickning.html

  SvaraRadera
 4. Visst är det tråkigt med sockor som blir håliga på en gång! Men jag kan rekommendera Drops Fabel, som är ett sockgarn som håller länge!

  SvaraRadera
 5. Mer färg åt folket! Håller på att sticka en babytröja i melerat sockgarn nu. Ett av dem är faktiskt (ett blåaktigt) Drops Fabel, superfint! Och roligt att sticka med för det händer hela tiden nåt utan att man måste ta av tråden :)

  SvaraRadera
 6. Det är ju onekligen väldigt tacksamt med sånna självrandande garn! Gillar de som har en bild på banderollen om hur det blir som uppstickat - annars skulle jag nog aldrig våga köpa de där jättespräckliga nystanena... ;)

  SvaraRadera
 7. Definitivt finare uppstickat än i nystan! Skitläckert!

  SvaraRadera
 8. Vilken blogg jag hittade, nu blir jag glad.
  Ha en bra fredagskväll.
  kram
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Härligt garn, stickat en barn-kofta i garnet.
  Undrade också hur randningen skulle bli? Jätte nöjd.
  Lycka till med sockorna.
  Trevlig blogg du har/hälsar chris

  SvaraRadera
 10. Hej! Fina färger! vad heter garnet? Om du har möjlighet -svara gärna via mail elenawir@live.se Med vänlig hälsning Elena

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!