:: till den minste ::

sparkdräkt

Sista julklappen ut går till släktens minsting!

Oj vad många svordomar som for ur min mun när jag sytt färdigt hela sparkdräkten och sen råkade göra hål i knäppslån när jag slog i första tryckknappen högst upp. Sån tur att det fula gick att gömma under den övre knäppslån. Konstigt stora och pösiga storlekar från Sy till småbarnen av Anita Gunnars. Jag sydde den minsta storleken, men den lär ju bebisen kunna ha ett tag till eftersom storlekarna påminner om yo-yo-gangsta-hip-hop-pösiga kläder.

sparkdräkt

sparkdräkt

sparkdräkt

8 kommentarer :

 1. Finfina! Och tryckknappar tycker jag ofta är en källa till svordomar. Själv svär jag oftast för att jag slagit i dem snett så de släpper.
  Lägg i en välfylld blöja mellan sparkbyxan och bebisen så ska du se att den fyller rätt bra :). Jag blir väldigt sugen på att sy barnkläder nu.

  SvaraRadera
 2. Men åh så fin! Och det där med tryckknapparna är ju typiskt... händer allt som oftast.

  SvaraRadera
 3. Eller så får vi hoppas att onepiece-modet håller i sig, så att hen vill ha den även efter att ha utvecklat egna åsikter om vad att ha på sig! :)
  Tryckknappar måste vara djävulens påfund. Praktiska ja, men ack så svåra att få dit! Kör du med tång eller har du slagit i dem med hammare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, djävulens redskap var inte en treudd utan en tryckknappstång! När jag väl kommit på knepet så gick det ju faktiskt bra, men fasen alltså. Jag körde med hammare-varianten till knapparna. Har en tång någonstans, men den är nog för öljetter.

   Jag tror jag föredrar att onepiece-modet går ur tiden snarare än att sparkdräkten kan användas så länge ;-)

   Radera
 4. Nu blir jag grymt impad! Den ser väldigt proffsig ut! Allt som har med tryckknappar att göra undviker jag å det längsta. Håller helt med Tyg och Otyg, djävulens påfund! Aldrig har jag lyckats. Och det vore så praktiskt om det kunde bli snyggt, så mycket man kunde sy...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tryckknapparna gör sitt för att det ska se proffsigt ut :) Om man är mer eftertänksam än jag så provar man naturligtvis att slå i knappar på en provlapp innan man gör själva plagget. När jag väl fått till snitsen så gick det ju trots allt bra (men innan dess, ojoj)

   Det krävdes mycket laddandes innan jag satte mig att sy faktiskt. Det gick flera veckor från att jag ritade mönstret tills jag klippte ut det och till sist sydde. Varje enskilt steg är överkomligt men det tar ganska mycket energi att göra allt på en gång eftersom jag aldrig sytt något liknande förut.

   Radera
 5. Snyggt,,,,men ojdå svär du?! Det har jag aldrig hört, men det kanske inte har hänt något "elände" just då vi setts :-)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!