:: glitter runt livet ::

glitterbälte

I Brodera på ylle! finns en beskrivning på två bälten, ett med yllebroderi och ett i grannlåt som Anna Wengdin kallar glitterbälte. Jag ville genast göra bältet med yllebroderiet, men för att brodera det så måste jag nog ta och sätta mig ner och skissa på ett mönster, och det har jag inte gjort. Än.

glitterbälte

Ett glitterbälte däremot, det var lättare att bara sätta sig i soffan med alla band, paljetter och vadmalsbitar som huset förmår. Det var knappt så att jag själv fick plats i soffan. Någon timmes broderi varje kväll och så på helgen förstås, sen var det klart. Oj vad roligt det var att sy! Variationen på stygn och mönster är ganska liten, men genom att blanda färg och form på både garn, band och vadmal så blir helhetsintrycket så att det riktigt spritter i mig.

DSC03003

Jag gjorde mitt lite smalare än vad som stod beskrivet i boken eftersom jag tyckte att det var snyggare. Bältet är fodrat med svart linne och knyts i sidan med “allmogeband” som avslutas med en liten boll. Jag är verkligen glad för det, både för att det var så jäkla kul att brodera det men också såklart för att det är kul med en ny fin accessoar att ha till vardags.  

DSC03016

glitterbälte

glitterbälte

21 kommentarer :

 1. Snyggt, snyggt, snyggt!!!

  SvaraRadera
 2. Verkligt fint! Man blir glad!

  SvaraRadera
 3. Wow vad fint ! Och vad kul att höra att du haft så kul :-) jag blir inspirerad, -man kanske skulle göra sig ett glitterbälte ...

  SvaraRadera
 4. Så himla vackert! Vilken vardagsglädje!

  SvaraRadera
 5. Du gör så snygga grejjer!

  SvaraRadera
 6. Åh, tänk det som gitarraxelband! Keith Richards skulle vara så snygg.

  SvaraRadera
 7. Ja glad blir man över att få se din textila kraft och styrka! Och skönhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! vilka stora ord du använder, jag blir alldeles rörd

   Radera
 8. Jättefint.
  Ha en fin fredagskväll.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 9. Wow, vilka fina grejer du gör!!!

  SvaraRadera
 10. Superfint! Kan tänka mig att det var roligt projekt. Man får skapa hela tiden

  SvaraRadera
 11. tycker att det är rätt snyggt och förtroendeingivande, men det faller liksom hela tiden. Varför? Jo, för det är ju sånnt här som jag verkligen gillar och som får mitt hjärta att klappa lite extra!

  Får spara minimalisten till ett nästa liv... eller nåt...

  SvaraRadera
 12. Mäh! Första halvan av min kommentar kom ju inte med!

  Jag inledde ju med att det var ÅÅÅhh, SÅ snyggt! Och att jag håller med om att samma typ av broderi skulle göra sig grymt som gitarr-rem, eller kanske kamera rem - och att jag stundtals försöker satsa på att jag ska ha en stilren, avskalad stil, mycket för att jag tycker att det är snyggt och förtroendegivande...

  SvaraRadera
 13. this is very beautiful. i like your "broderi-style"

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!