:: Abisko ::

midnattssolen
Blomma

 Tänk, i veckan tickade bloggens räknare förbi 200 000 besökare. Det är ju jättemånga! Jag firar med att hälsa alla glad midsommar och med en rad fjällfoton. Ni som följt bloggen länge vet att jag på somrarna ofta åker till Abisko, först var det för min utbildning, sen med olika jobbprojekt, och nu med mitt doktorandprojekt. Förra sommaren var ganska slitig, men väldigt härlig ändå.

Sedan i måndags är jag alltså i Abisko för sommarens fältarbete. Det är midnattssol och ljust dygnet runt. Solen går aldrig ner och man tappar kontroll över tiden på dygnet. Vattenprover samlas in, dataloggers installeras i jokkar och hål borras i marken för att installera loggar i grundvattenrör. Två veckor är jag i fält den här vändan; tio dagar är jag här i Abisko, sen åker jag till Tarfala några dagar. Det känns alldeles för kort, jag hade med glädje stannat i alla fall en månad för att jobba, hänga med allt trevligt folk och insupa den härliga naturen här. Förmodligen kommer jag att komma hit en sväng i augusti och sedan också i september, så det är en tröst. 

 torneträsk

björkmätarlarv


Björkmätarlarverna äter upp allt som kommer i dess väg, så för andra året i rad är träden alldeles kala och skogen är sorgligt brun som om det vore höst.


Torneträsk

Stordalen

7 kommentarer :

 1. Oj, vilka vackra bilder! Jag har varit i Abisko en gång när jag var barn, det skulle vara roligt att komma dit igen.

  SvaraRadera
 2. Vilken natur!
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 3. Men wow! Oj vad jag gärna skulle byta med dig för en helg :)

  SvaraRadera
 4. Jag har också varit i Abisko och skulle gärna åka dit igen. Sommarskidåkning vid Riksgränsen. Fantastiska bilder!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fint det ser ut! Vilken upplevelse att få vara där så som du är där!

  SvaraRadera
 6. Trist med björkmätarlarvernas framfart, men i övrigt, WOW! Vilket ställe! Vilken upplevelse!

  Förstår helt att du vill vara kvar längre!

  SvaraRadera
 7. Oj oj oj vad jag längtar upp till min gård i Lappland nu när jag ser "hemmabilder"...fjällen det är grejer det! Ska vara där i 6 veckor denna sommar.

  Lycka till med allt arbete!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!