:: hexagonerna ::

lapptäcke

Det är allt ganska trixigt att sy ett sexkants-lapptäcke. Blommorna är enkla och går smidigt att sy, men det tog en stund innan jag knäckte koden för hur man syr ihop rader av blommor till ett stort sammanhängande täcke. Braigt nog kommer påhejningar och tips av Nusse på instagram när det behövs (på instagram är jag ylleprick om du vill följa mig). Än så länge har lapptäcket en storlek av 3 blommor på bredden och 4 på längden och hexagonerna är 9 cm stora. Filten som är tänkt till min kompis bebis, blir nog lagom stor om den blir en rad större på längden och bredden.


lapptäcke9 kommentarer :

 1. Hur fin som helst och vilken fantastisk present.

  SvaraRadera
 2. Jag har fortfarande inte knäckt hopsyningskoden måste jag säga, men jag har sytt ihop en del ändå. Kollade lite på tutorialen igår men tyckte inte att jag blev nåt klokare, och Instagram har jag inte, så jag kör på känn än så länge. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade på den här bilden hos Nusse, och sydde ihop dem ungefär så, och sen fyllde jag i de tomma rutorna. http://www.nusse.nu/wp-content/uploads/2011/04/nusse-016-300x400.jpg

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Wow snyggt jobbat! Jättefint!

  SvaraRadera
 5. nu har jag försökt skriva ett inlägg 4 gånger här, vet inte varför det inte funkar. Ville iaf säga att det ser jättefint ut, och att jag inte tror det finns nåt facit för att sy ihop alls, förutom om man kanske gör något mönster, t ex blommor på enfärgad botten osv, där man måste hålla reda på ordningen. Jag syr fast mina ganska slumpartat och brukar försöka hitta sätt att sy ihop så att jag slipper fästa så ofta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj vad konstigt. Fint att du är tålmodig med blogger. Tack för all pepp, det är så gött att ha någon som kan hålla en i handen

   Radera
 6. Vad bra att få veta, Nusse! Då är jag kanske på rätt spår ändå då. :)
  Och Elin, jag glömde också säga att det blir riktigt riktigt fint och att jag hoppas att mottagaren kommer att uppskatta allt jobb som ligger bakom!

  SvaraRadera
 7. Mycket snyggt! När jag såg den översta bilden där ditt påbörjade arbete hänger över en stol kunde jag inte sluta titta på det, jättefint.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!