:: prickigaste mössan i stan ::

Broderad hätta

Man skulle kunna säga att jag snöat in på det där med broderade hättor. Broderierna på den här mössan kom till när jag testade mönster och färger inför mössa nummer två. Jag gillade verkligen fågeln och bältdjuret(?) men kontrasten mellan färgerna gav ett spretigt uttryck, och jag trodde inte att det skulle passa på en mössa.

Broderad hätta Nåväl, när mössa nummer två var färdig så ville jag ändå göra en mössa av testbroderierna och och jag kom på att franska knutar skulle göra sig fint och ha funktionen att binda samman det hela både till uttrycket och färgmässigt. Resultatet blev över förväntan, prickarna blev ju verkligen pricken över i:et. Jag gillar att den blev så helt och hållet tokig och att prickarna inte bara är prickar utan att de också har mycket struktur eftersom de står ut några millimeter från klädets yta.

Knasigheten gjorde mig tveksam till om en förälder faktiskt skulle vilja ha så mycket prickar på ett barns huvud. Men när jag ställde just den frågan om mössan på instagram fick jag massor med fina kommentarer om att det vill föräldrar visst även om slöjdiga och handarbetande föräldrar inte är som resten av Sverige i genomsnitt.
 
Broderad hätta
  
Broderad hätta
Mönstret till hättan är från Yllebroderier (något omgjort eftersom delarna inte passade ihop på påfågelsmössan). Bältdjuret, fågeln och blomslingan är alla mönster från den mexikanska Otomi. Roliga djur + lagom litet projekt = många mössor blir det.

Broderad hätta
Broderad hätta Som avslutning smyger jag in två bilder på lillkillen i hans nya mössa som är invigd och gillas av både föräldrar och bärare.

10 kommentarer :

 1. Wow, I love it!!! Also the other one. Stunning embroidery too cute on these little hats!!!

  SvaraRadera
 2. Så superfina! Har du fodrat dem eller ej?
  Menar du att mönstret i boken inte funkar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är fodrade med en tätvävt, tunt och mjukt bomullstyg, samma som kantbandet. Om du kollar bakåt i bloggen finns ett foto på fodret. För att svara på fråga två. Jo mönstret funkar fint om du förlänger mittpartiet. Tänk också på att broderiet drar ihop klädet så man måste kompensera det storleksmässigt. Mönstret för 2-åring i boken passade inte en 1-åring så om man är ordentlig så syr man en toille först :-)

   Radera
 3. Jättefina , härligt broderi

  SvaraRadera
 4. Så härligt. Gillar verkligen prickarna!

  SvaraRadera
 5. Vilka charmiga små hättor. Ger inspiration.

  SvaraRadera
 6. Åh, dom är ju bara så fantastiskt fina! :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!