:: två byten som gjort mig rik ::

kanin

Kanin
I vår har jag gjort inte mindre än tre byten. Jag har skickat iväg den prickiga broderade mössan till Clara, en broderad tiger till Johanna och en harlekinmarsma till Tant Kofta. Förra veckan kom två paket på posten med deras del i bytena; ett par fågelvantar från Clara och en kanin från Johanna. Det var som julafton, och jag känner mig så rik som har fått byta till mig så fina hantverk. Handgjorda grejer gör mig varm om hjärtat i denna värld där folk tänker mer på sitt eget välmående än på hur illa naturen och människorna far av all massproduktion.

Kaninen med sina schyssta bruna hängslebyxor, virkade kofta och basker ska flytta hem till systersönerna. Det är bedårande gulligt med ryggsäcken som innehåller en liten sovsäck. Jag känner på mig att pojkarna kommer att bli så glada för hen. Innan ni går vidare idag så ska ni titta på kaninens hejdåfilm som Johanna gjort. Tack ska du ha fina Johanna!

Kanin

Kanin

Kanin

Fågelvantar


Clara lät mig välja mellan alla hennes vantmönster och flera andra fina grejer som hon stickat. Som bekant är hon en riktig fena på att sticka flerfärgstickning och vantar. Det är väl ingen som missat hennes vantbok som kom ut förra året? Efter mycket dreglande valde jag slutligen de gula fågelvantarna, fåglar som ständigt återkommer i mina broderier och därför passar extra bra. De är vackra att titta på, sköna att ha på sig och lagom varma. Tack ska du ha fina Clara!

ps. Kom ihåg utlottningen av Plåtslöjd som slutar på söndag.

Fågelvantar

Fågelvantar

Fågelvantar

4 kommentarer :

 1. Vilka vackra vantar! Och jag tycker också om kaninen. Jag gjorde en ny kudde i svensk stil: http://ankenina.blogspot.be/2014/05/vogeltjeskussen-af.html
  Hälsningar från Belgien!

  SvaraRadera
 2. Vilka fina byten - för alla inblandade!!!

  SvaraRadera
 3. Det är precis så här det ska vara ! Kaninen är ju helt bedårande som sagt :)

  SvaraRadera
 4. Men kaninen är ju så söt så man dör!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!