:: utlottning av nya boken Plåtslöjd ::


PlåtslöjdDet är dags för en utlottning! Jag har blivit sponsrad av Hemslöjdens förlag med den rykande färska boken Plåtslöjd av Kalle Forss och Gunnar Jeppsson. Det gör mig glad att hemslöjden har satsat på en bok som riktar sig till plåtslöjdare, med beskrivningar för både nybörjare och erfarna som vill ge sig in på mer avancerade plåtslöjdgrejer. När jag tittade och läste igenom boken första gången utropade jag en massa åh-ande och ah-anden, beundrade alla fiffigheter och teknikbeskrivningar. Jag ser själv fram emot att sätta tänderna i mer utmanande projekt och testa nya tekniker som finns detaljerat beskrivna. Det finns mycket man kan slöjda med de vanliga verktygen hemma.

För att vara med i utlottningen av boken Plåtslöjd så lämnar du en kommentar i det här inlägget på bloggen. Om du inte har en blogg måste du lämna namn och mejladress. Man får inga extra lotter för att länka på sin egen blogg eftersom det är så bökigt att administrera, men för slöjdens skull får du gärna sprida vidare ordet om utlottningen.

Lämna din kommentar senast söndagen den 18 maj kl 20.

Plåtslöjd
Plåtslöjd innehåller beskrivningar på hur du själv gör ljusstakar, kannor, blommor, ljuskronor, bullfat, broscher och mycket mer av konservburkar, dryckesburkar, kapsyler och kakformar. Materialet finns runt omkring oss - återbruka burkar och annat användbart du har hemma och skapa själv!

Här finns grunderna för plåtslöjden: presentation av material och verktyg du kan behöva och instruktioner om hur du klipper, bockar, viker, nitar, löder och gör mönster i plåten. Boken är rikt illustrerad med foton och instruktiva teckningar. Dessutom beskrivs hantverkets historia. Författarna har gjort drygt 20 beskrivningar till plåtslöjd du kan göra själv och många fler modeller att bli inspirerad av.
Mer info på Hemslöjdens förlag

Plåtslöjd


Plåtslöjd

40 kommentarer :

 1. Perfekt, jag är med! Jag vill gärna ha den, men har inte hunnit köpa den än.

  SvaraRadera
 2. Jag vill gärna vara med! Har länge tänkt testa plåtslöjd, så inspiration och bra teknikbeskrivningar skulle vara toppen att få!

  SvaraRadera
 3. Ja ja ja jag vil gärna vara med i utlottningen av den fina boken! Har ingen egen blogg, men om jag vinner boken så får du den! Fin blogg har du!!!

  SvaraRadera
 4. Det är klart att jag vill ta chansen att vinna den nya boken :)!

  SvaraRadera
 5. Den här vill jag så gärna vinna! Vi gjorde blommor förra helgen och hade dina som förebild. Så himla kul! Gav mersmak.

  SvaraRadera
 6. Jag vill också gärna vara med! Har inte testat plåtslöjd än men skulle gärna få en liten bokspark i baken.

  SvaraRadera
 7. Ja, Ja!! Jag vill vinna. Älskar plåtslöjd och vill ha inspiration till att få tummen ur. Vill också passa på att tacka för en inspirerande blogg. Tack!!
  Anna

  SvaraRadera
 8. Jag är gärna med i utlottningen. Möjligheten att inspireras till att äntligen förvandla samlingen av kapsyler till något i folkkonstens tecken vill jag inte missa :)

  SvaraRadera
 9. Självklart vill jag vara med i utlottning av boken "plåtslöjd". Jag jobbar på fritids och vi har Återbruks projekt varje år. Vi har jobbat lite med plåt, gjort robotar, men vi vill göra mer!
  Mvh Sandra sansod@hotmail.com

  SvaraRadera
 10. Minns att du redan gjort reklam för att boken skulle komma, och redan då kände jag ett habegär. Den kommer att passa prefekt ihop med de andra små kvadratiska böckerna från Hemslöjdens förlag. Plus att barnen och jag kommer att kunna göra många roliga projekt i sommar. Du har ju fått mej att göra plåtblommor :)

  SvaraRadera
 11. Den boken har jag längtat efter! Jag är så klart med i utlottningen. Man kan ju alltid hoppas.

  SvaraRadera
 12. Åh, den skulle stå fint i min bokhylla!

  SvaraRadera
 13. Vi är med, har plockat fram verktyg och börjar redan leta efter material i återbrukspåsarna som finns i källaren.Flyttat undan alla pinaler på arbetsbänken som kan vara i vägen för att kunna sätta igång.
  Ps: Tittar även i makens verkstad…där finns hur mycket spännande som helst…men säg inget, han är en bra- och ha-samlare.../Lena

  SvaraRadera
 14. Åh, skulle bli en perfekt present till en kär vän.....jag är gärna med i utlottningen!
  Med vänlig hälsning, Weronica. weronica.johansson@kil.se

  SvaraRadera
 15. Den finns på min önskelista, nu på min önskar-vinna-lista! :-)

  SvaraRadera
 16. Spännande - jag är självklart med i utlottningen. En bok perfekt för sonen som gillar plåtslöjd och trådtjack.

  SvaraRadera
 17. Låter som en intressant bok som jag hopas vinna.

  SvaraRadera
 18. Jag vill också vara med på utlottningen! För slöjdens skull!

  SvaraRadera
 19. Åh wow, jag skriver här och håller tummarna!

  SvaraRadera
 20. Vill vara med i utlottningen! Önskar jag kunde läsa dikter som Gunnar!!! Min motivering, om man nu kan kalla det så, lyder enligt följande: (Ska försöka att dikta)
  "Metallens glans och trams, får mig i flams. Flamsens vindlingar leder till skratt och fnatt. Detta kan nå in i det hårdaste hjärta, kanske finns det hos Märta! Handen greppar tång och kapsyl, sax och ståltråd. Handen väcker hjärtat till liv, nu heter hon Siv.
  Siv och Märta känner fantastisk kreativitet, mer än det man får på universitet. Och som en fläkt uppstår respekt och tolerans och människor går ut i dans!

  SvaraRadera
 21. Oh jisses vilken fin bok. Vill så gärna vara med och tävla så jag kan fylla hela trädgården, och helst resten av världen, med plåtslöjd.

  SvaraRadera
 22. Klart jag också vill vara med i utlottningen!

  SvaraRadera
 23. Har hört om denna bok och är supersugen på att botanisera i den. Mvh Erika, hej.erika@hotmail.com

  SvaraRadera
 24. Hoppas jag kan ha tur här. Sonen samlar ju på kapsyler så att vi svämmar över: http://nal-o-trad.blogspot.se/2012/02/rika-lilleman.html
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 25. Vore ju fin-fina-fisken att få vara med i en sådan här utlottning :-)

  SvaraRadera
 26. Det vore toppen att vinna den här boken för då skulle jag kunna komma igång med att återbruka det material jag samlat på men inte gjort något av ännu!

  SvaraRadera
 27. Ha, ha vilken härlig fluga. Kan inte förstå att jag aldrig har testat plåtslöjd innan.

  SvaraRadera
 28. Jamen ja! Den vill jag jättegärna vinna! :)

  SvaraRadera
 29. Vilken trevlig bok! Den skulle jag bra gärna vilja vinna!

  SvaraRadera
 30. Den här boken har jag verkligen sett fram emot, kan jag vinna den så blir det ju ännu bättre. Har ett varulager ( konservburkar) i källaren som väntar på att bli något! :) Ha en bra slöjddag.

  SvaraRadera
 31. Vilken häftig bok! Blir otroligt sugen på att försöka göra något. Har tänkt på det länge, men inte kommit till skott! Nu, med boken, blir det av!
  Glada hälsningar från Jane S.

  SvaraRadera
 32. Den är jättefin med bra instruktioner - jag har köpt den.

  SvaraRadera
 33. Den boken skulle jag vilja ha! Har massor med plåt här hemma,

  SvaraRadera
 34. Hej oj vilken rolig bok att ha, vill vara med på utlottningen, lillemor.fr@netatonce.net.

  SvaraRadera
 35. Fin blogg och trevligt pris. Klart jag vill vinna.

  SvaraRadera
 36. Boken ser underbar ut, den vill jag gärna ha, tack för all inspiration du ger:) // Marie
  marie.persson@falun.se

  SvaraRadera
 37. Jag är gärna med i utlottningen av boken! Alltid härligt med slöjdinspiration! :)

  SvaraRadera
 38. Jag vill också vara med! Boken skulle passa finfint ihop med mitt gamla trådslöjdsintresse!

  SvaraRadera
 39. Helena i Uppsala
  Pappa gjorde lampor, gungstolar, ljusstakar, stjärnor av plåtölburkar. När de började med burkar av aluminium gick det inte längre att få snirklarna att bli kvar för aluminiet var för mjukt. Vi har en del kvar. Det roligaste var att han utvecklade sin kreativitet efter ett tag när han härmat andras design och skapade helt ny konstverk. Han skulle ha varit glad för boken!
  (Jag går in och kollar den 19 maj om jag varit lyckosam.)

  SvaraRadera
 40. Jag vill jättegärna vara med i utlottningen om boken! Höll på mycket med luffarslöjd och lite plåtslöjd för många år sen men gissa om jag blev inspirerad igen!!!!! Boken skulle också vara perfekt på jobbet som inspiration. Nu är det bara hålla tummarna!
  56holmberg@gmail.com

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!