:: handmålat kakel ::


kakel
I Portugal smyckar man golv och väggar med det vackraste handmålade kaklet, jag har för mig att det är ett kulturarv från tiden då morerna styrde i Portugal. Jag kunde inte hindra mig från att fota de fina mönstren och kom hem med mobilkameran fylld av kakelbilder. I Lissabon täcktes hela husfasader av kaklet och jag konstaterade att det måste vara ett tåligt material som håller så bra eftersom det fortfarande var så vackert efter alla år. Jag letade förgäves efter en kakelbutik för att köpa med mig ett gäng plattor hem, men det enda kaklet jag hittade såldes dyrt och styckvis i turistbutiker med kork på baksidan.

kakel


kakel

kakelkakel

kakel

kakel

kakel
kakel
kakel


kakel

5 kommentarer :

 1. Skojigt och inspirerande! Jag fotograferade kakel när jag var i Portugal i april, och jag hade nästan glömt bort det. Men nu tror jag det får bli en kakelkavalkad även på min blogg snart :)

  SvaraRadera
 2. Finns ett nationalmuseum för kakel i Lissabon - att besöka nästa gång!
  http://www.museudoazulejo.pt/en-GB/default.aspx

  SvaraRadera
 3. Oj vad många fina inlägg du har haft den senaste tiden...och som jag har missat. Men det har jag tagit igen nu :) . Mycket intressant att läsa.

  SvaraRadera
 4. Åh vilka fina kakelbilder! Fotade också mängder med kakel när vi var i Portugal förra sommaren. Tänkte göra tygtryck som kakel, men det har inte blivit av än, men nu när jag såg dina bilder, blev jag sugen på det igen!

  SvaraRadera
 5. Underbara mönster och färger. Kul att följa med till Portugal via din blogg. Aldrig själv varit där.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!