:: lillpricken ::

lillpricken


En gammal god vän till mig ska få barn nu i november. Det tyckte jag var en bra anledning till att få köpa häftet med mönstret till den här koftan. Jag har sett den några gånger på instagram och trånat efter den på ravelry. När det äntligen fanns en bebis att sticka till visste jag direkt att det var denna modell som jag skulle sticka.

lillpricken

Det är med skräckblandad förtjusning som jag ger mig in i projekt med nya teknikutmaningar. I och med den här lilla koftan har jag lärt mig att sticka tvåfärgsstickning med en garntråd i varje hand och att steeka. Just tvåfärgsstickningen har jag försökt flera gånger men aldrig gett det en ärlig chans utan gett upp efter några maskor och tänkt att det här fixar jag aldrig. Jag utrustade mig med tålamod och lagom stort projekt, och se det gick ju faktiskt riktig bra. Ett stort steg framåt och en klapp på axeln ger jag åt mig själv.

Med tanke på hur mycket mönsterkonstruktion och sticktips man kan hitta på nätet nuförtiden blir man lite förvånad över att koftan (inklusive det prickiga oket) egentligen ska stickas fram och tillbaka. En mönsterkonstruktion med steek så att man kan sticka runt gör tvåfärgsstickning väldigt mycket mer behaglig. Som min kompis Lena, som också stickat ur häftet, det är märkligt att ärmarna stickas fram och tillbaka istället för på strumpstickor.

Stickor: 2,5mm och 3mm
Mönster: Priktrøje från Babystickning på stickor 3 av Lene Holme Samsøe
Garn: Yaku, ett superwashgarn köpt på Litet nystan och Baby ull från Viking of Norway (det gröna)


lillpricken

lillpricken

7 kommentarer :

 1. Så söt , har tittat i häftet på våra stickkafe när andra stickar nåt , själv får jag vänta , har ingen i omgivningen som behöver en babykofta just nu ...himla synd :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin! Jag stickar bara fram och tillbaka (om det inte är rätstickning förstås) om jag veeerkligen måste. Tycker aviga är tradiga + att det blir lite olika fast stickat. Fint det blev med bandet, måste börja sy på såna jag med!

  SvaraRadera
 3. Men wow, fin kofta, fina prickar, fina färger, fint band och fina knappar!

  SvaraRadera
 4. Den blev ju finfin:-) Duktiga du!
  /maria

  SvaraRadera
 5. Så fin den ble med bånd inni! Vakker!

  SvaraRadera
 6. Den var ju hur fin som helst! Vilken härlig färgkombination, och galet lyckad baksida :)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!