:: påfågelsdynan anno 2014::

Påfågelsdynan

Hjärtat tog ett glädjeskutt när dynan var monterad och klar. Broderiet framträder på ett helt nytt sätt när den har formen av en dyna jämfört med när den ligger platt. Hjortarna och fjärilarna ramar in påfågeln på ett sätt som känns balanserat. Jättenöjd!

Broderiet är en kolam/mandalainspirerad korsning mellan skånskt och indiskt. Påfågeln är indisk medan fjärilarna och hjortarna är skånska, men både fjärilar och hjortar finns även i den indiska mönsterskatten. Mönsterkompositionen är även den inspirerad av mandala med sitt mittenmotiv och mönstren jämnt fördelade runt omkring.

Jag har funderingar på att göra denna lilla dyna på 50x50cm till en materialsats att sälja till en utställning i sommar. Garnmängder har beräknats och en testbrodös har tillfrågats, så får vi se om det går hela vägen till materialsats eller inte.

Påfågelsdynan

Påfågelsdynan

Påfågelsdynan

Påfågelsdynan

Påfågelsdynan

8 kommentarer :

 1. Alltså wow! Du är ju grym Elin! Jag är full av beundran.

  SvaraRadera
 2. Den är helt jädra underbar! Älskar allt med den!

  SvaraRadera
 3. Underbar! Gillar verkligen dina broderier.

  SvaraRadera
 4. Så fint det blev! Jag bor in Belgien men inspireras av de vackra svenska broderierna: ankenina.blogspot.be/2014/12/geboortekussentje.html Hälsningar!

  SvaraRadera
 5. Jättesnygg! Älskar hjortarnas blå hovar som kontrast till deras röda skinn.

  SvaraRadera
 6. Sååå fin , love it ! Gott Slut och Gott Nytt

  SvaraRadera
 7. Gillar allt! Bården runt kanten, tyget på baksidan, tofsarna, kompositionen med mittmotiv och hörnmotiv, som också är så vanlig i de gamla svenska yllebroderier. Ja, allt gillar jag!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!