:: kolamvernissage ::

kolamutställningen

Det var sommarens första varma helg men inne i Dieselverkstaden, där Heliga cirklar och tusen trådar hade vernissage i lördags så var det svalt och skönt. Yllebroderi goes kolam, jäkligt spännande kombo! Det var så himla fint att se mina broderade dynor tillsammans med Kärsti Stieges foton, där inspirationen hämtats ifrån, att jag blev alldeles varm om hjärtat. Det är som att alla mönster i folkkonsten i hela världen är sammanflätade och att det inte går att fläta upp dem.

Jätteroligt att flera textilkompisar kom på vernissagen, det blev jag himla glad för!

kolamutställningen

Mina fyra dynor, där den översta och t.v. är broderade med applikationer i kläde och lingarn. Påfågeldynan t.h. och den stora gula blomman nederst är broderade med samma stygntekniker som i skånskt yllebroderi.

kolamutställningen

Att fotografera en fotoutställning var minsann inte det lättaste men jag hoppas att ni ser och känner lite av helhetsbilden som Kärsti byggt upp i utställningen. Det var allt från små buddastatyer, blomsterkolams, virkade dukar till det färgade rispulvret som används för att göra kolams. Till och med en riktig kolam fanns på golvet.

kolamutställningen

kolamutställningen

Hedvigs broderier var inspirerade av bygdebroderier och kolam, till höger ser ni svartstick.

Utställningen håller på i Nacka konsthall ända till 30 augusti, sen ska den visas för skåningar i nya Slöjdhuset i Landskrona. Fler vernissagebilder finns på Dieselverkstadens facebooksida.

kolamutställningen

kolamutställningen

2 kommentarer :

  1. Så mycket fint! :) inspirerande!

    SvaraRadera
  2. Woho den kommer till Skåne! Hoppas du hojtar till på bloggen när det blir så jag inte missar det :)

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!