:: sommarslöjdande ::



På sommaren brukar jag slöjda med material som jag inte brukar använda resten av året. Det blir både täljning och kransar eller oroar. På den sanka åkern bredvid Peters familjs stuga växer säv och smörblommor så därför föll materialvalet till årets kronor på dem. Säven var härlig att fläta med, så mjuk och följsam. Jag fick berättat för mig att man vävde mattor med säv som inslag och brukade som mattor i de gamla skärgårdbostäderna förr i tiden. Eller tja, inte så länge sedan egentligen eftersom det var min svärmor som berättade att hennes farmor vävde sådana mattor.




Lena som lärde mig att tvåändssticka på Nationella slöjddagen tyckte absolut att man ska ha en nystpinne när man nystar garnet. Att använda nystpinne gör att man hamnar i rätt lugna sinnesstämning jämfört med den snabba nystvindan. När jag var på Österlen passade jag på att köpa pigment till linoljefärg när jag hälsade på syster min på hennes jobb Byggfabriken. Så nån gång i förhoppningsvis inte allt för avlägsen tid så ska nystpinnen målas.



Tvåändstickningen gillar jag skarpt. Det går liksom långsamt men utan att det känns oövervinnerligt. Och ränderna blir så himla fina. Garnet är Ullcentrums z-tvinnade garn som jag köpt på Svensk hemslöjd.



3 kommentarer :

  1. S fint med det röda och vita ihop i tvåändsstickningen!
    Hälsningar Fröken Slöjd

    SvaraRadera
  2. Gillar slöjdkombon starkt :-)
    /Lena

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.