:: finsjal av knasgarn ::

Stickad sjal av egenspunnet garnStickad sjal av egenspunnet garn

Plötsligt händer det! Tack vare Monthly Makers tema garn vågade jag sticka av garn som jag spunnit själv. Halleluja! Garnet som jag spann någon gång i vintras kommer  från en gott och blandat påse från World of wool. Påsen bestod av små mängder ull i olika kvaliteter och färger så jag plockade ihop och spann ull av några färger som jag gillade. Det här var bland det första garnet som jag spann på min spinnrock och kombinationen av nybörjarspinnare plus olika ullkvaliteter gjorde garnet ganska ojämnt men samtidigt roligt och fullt av liv.

Stickad sjal av egenspunnet garn

Stickad sjal av egenspunnet garn

Garnkorgen för egenspunna garner är full med mindre härvor spinnövningsgarn och jag har haft svårt att komma på bra projekt för det. Garnet fick bli en sjal! Enklast möjliga stickning med bara räta maskor, det knasiga garnet får visa upp sig med alla sina ojämnheter och det blir liksom fint. Jag är hur nöjd som helst för att jag vågade sticka med det och att det dessutom blev något så användbart och fint som en sjal.

Tack för det himla bra initiativet Monthly Makers som fick mig att slå slag i saken!

Stickad sjal av egenspunnet garn

Stickad sjal av egenspunnet garn


Sjalen maskades av med en i-cord, något som jag inte gjort på länge. Bra grej! 

Mönster: Julsjal av Garnomera.
Stickor: 5 mm
Garn: Spunnet av mig i blandade ullkvaliteter men gissningsvis mest merino och kanske bfl från World of wool.
Garnåtgång: 163g (Jag räknade ut hur många meter som skulle gå åt till i-cord-avmaskningen för att maximera sjalens storlek)

Stickad sjal av egenspunnet garn

21 kommentarer :

 1. Den är ju tokfin! Jag blir så himla glad av färgerna. Och imponerad över hur snyggt det blev av bara räta maskor, egenspunnet garn och all färg. Fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jättemycket! Bara räta maskor blev förvånansvärt bra och den stora fördelen är att den inte har någon avigsida. Avigsidor på trekantssjalar ser oftast inte så snygga ut när man knyter dem tycker jag.

   Radera
 2. What a beauty, fantastic colours!
  xx

  SvaraRadera
 3. Så läcker den blev! Och vilken grej - att sticka från egenspunnet garn! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ger värsta kicken att sticka från egenspunnet garn :D

   Radera
 4. Passar jättefint till det svarta du har på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Alla dessa mörka vinterjackor gör att det behövs en färgglad klick

   Radera
 5. Vilken fin sjal. Och extra kul att du har spunnit garnet själv måste jag säga! Tummen upp!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är häftigt att utmana sig själv och inse att det går att sticka något fint av garn som inte perfekt. Att sänka kraven på sig själv :)

   Radera
 6. Mysig och så snyggt med melerade färger tycker jag/linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. melerat är precis vad jag också gillar och att matcha färger som sägs skära sig med varandra ;-)

   Radera
 7. Alltså, EGENSPUNNET garn! Wow! Vilken otroligt vacker sjal du gjort. Oregelbundenheterna i garnet ger verkligen sjalen liv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack!! Det var jättehäftigt när jag förstod att det oregelbundna liksom blir pricken över i:et

   Radera
 8. Vakkert og rett og slett helt nydelig! :D Fargene passer så godt sammen, og veldig kjekt å se så mange spreke farger på en og samme plass! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det fint med orange och rosa tillsammans! Mörka hösten och vintern kräver extra mycket färg

   Radera
 9. Jädrar vad glad jag blir av detta inlägg! För det första är det ett så hejdundrans häftigt projekt att ha både spunnit och stickat av garnet. Det pirrar i mig av förtjusning och jag tycker det blev så fint i sina rosa ränder. Den där får du användning av länge! Sen gör det mig så himla lycklig att MM kunnat inspirera till något sånt här. Gu vad många hinder jag själv övervunnit det här året med den lilla sporre som månadstemat innebär, och det är så häftigt att det drabbat flera. Heja oss allihop!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Så himla bra med MM, det fick mig att komma till skott. Den knuffen behöver man ibland!

   Radera
 10. Alltså jag bara: "VA?! Du har spunnit garnet SJÄLV?!" Enbart den delen bör ju resultera i ett bragdguld! Älskar färgkombinationerna och sjalen blev så sjukt jäkla fin. Nu måste jag kolla in resten av din blogg. (Spunnit sitt eget garn?!?!?! KAN INTE SLÄPPA DETTA)

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha, vilken entusiasm, tack så mycket! Då skulle du se alla andras garner i spinngruppen som jag är med i på facebook; för de är fantastiska!! Det är jättekul att spinna och man behöver inte vara proffs för att garnet ska kunna stickas med och det är en SÅ häftig känsla att kunna göra sitt eget garn

   Radera
 11. Men herregud vad häftigt att du spunnit garnet själv! Så fint garn och resultatet av stickningen blev ju fenomenalt också!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!