:: sticka för husbehov ::

stickade disktrasor

stickade disktrasor

För tre år sen stickade jag ett helt gäng disktrasor i lin. Tidigare hade jag bara kört med trista wettextrasor men det tänker jag inte frivilligt gå tillbaka till; både för att de handstickade trasorna faktiskt är bättre att torka med och bättre ur ett miljöperspektiv. Jag har lagt märke till att disktrasorna mår bäst av (läs: luktar minst illa) om de tvättas i 60 grader istället för 40 grader som jag tvättar oftast och då uppkom ett behov av fler disktrasor. 

stickade disktrasor

Gammal versus ny disktrasa

stickade disktrasor

Jag fortsätter att nöta ner det enorma lagret av lingarn som jag köpte på second hand 2011 men med tanke på att lingarnstrasor håller i rätt många år så lär jag material till disktrasor tills min pensionering. Mamma hade fått en låda med rester av lin- och cottolinspolar från en kompis så för att pigga upp  trasorna och göra själva stickningen lite roligare fick de nya trasorna en färgtouch med hjälp av vävgarnet.

Det enda som jag har att klaga på med egenstickade disktrasor är att det tyvärr I N T E blir roligare med hushållsarbete.

stickade disktrasor

3 kommentarer :

  1. Inte roligare tyvärr. Men fräschare! :)

    SvaraRadera
  2. Jag har en hel låda cottolin - och nu fick jag äntligen ett projekt att göra av dessa eftersom vävningen aldrig verkar bli av. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Vilka snygga disktrasor! Jag har stickat några, men köper annars från Växbolin. Gör åt en om året. Jag kokar min i kastrull på spisen med diskmedel i vattnet. Går snabbt och är enkelt och så har man en fräsch trasa direkt. Rör man runt med diskborsten lite bli den också fräsch! Blev visst värsta husmoderstipset! 😉

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!