:: apelsinmarmelad och radioprat om kartbroderi och min forskning ::

apelsinmarmelad

Min farmor gjord varje år stora mängder av världens godaste apelsinmarmelad. Hon försåg nämligen hela släkten och alla vänner med marmelad. Att filea, skära bort det vita och hacka fruktköttet tar några timmar och är ganska tråkigt att göra ensam så jag bjöd in min svärmor till att hjälpa till i utbyte mot marmelad. Trevligt!

apelsinmarmelad

Bästa husmorsknepet är att sätta fast etiketterna med mjölk, då lossnar den lätt när man ska använda burken igen till någonting annat. Jag skrev ut etiketterna på skrivaren, kom dock ihåg vattenfast penna om du skriver för hand. Häll alltså upp lite mjölk på en assiett, doppa etiketten (antingen bara baksidan eller genomblöt; båda funkar), sätt fast etiketten och torka slutligen av mjölken med fuktig trasa. 

apelsinmarmeladI tisdags blev jag hastigt och lustigt blev jag tillfrågad av P4 Norrbotten att prata live om det broderade omslaget till min avhandling. Javisst sa jag, som inte har någon självbevarelseinstinkt. Alicia frågade snällt på instagram att jag väl länkar till klippet. Jag som verkligen ogillar att höra min egen röst blev nervös med hjärtklapp när jag skulle lyssna på inslaget så egentligen hade jag inte alls tänkt att lägga upp det här på bloggen. Men återigen, vad tusan, om ni vill höra mig svamla om min forskning (MÅSTE ÖVA PÅ MIN PITCH TALK OM MITT DOKTORANDPROJEKT) så kan jag ju bjuda på det. Då kan du lyssna här (42:50 min in i klippet). Om man vill slippa svamlandet och bara vill höra om broderiet så finns det som ett kortare klipp här.

Det bästa med att utsätta sig för nya situationer är att man klarar mycket mer än vad man tror. Nu fick jag dessutom belöningen att få läsa alla fina kommentarer om mitt broderi på P4 Norrbottens facebooksida.

Fler bilder på min broderade karta kan du hitta här

2 kommentarer :

  1. Det här är ju så himla fräckt!
    Grymt bra gjort; broderi, forskning, radioprat och att du delar med dig! Det blir många kakpoäng :)

    SvaraRadera
  2. Men guuud så smart med mjölk ! Tack för tipset ! Och som jag har sagt förr så är din broderade karta så himla fräck ide att jag förstår att man vill höra om det ,sen är det väl aldrig fel att få prata om sin forskning dessutom ;)

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!