:: Dalhemstäcket och Skepptunatäcket ::

Dalhemstäcket

För en månad sedan hade vi inlämning av rutorna till Dalhemstäcket och Skepptunatäcket, då såg det ut såhär. Man vet inte hur täckena har använts; kanske som bonad på väggen eller som altarduk i en kyrka. Varje täcke väger dock 2-3 kg och intarsiasömmarna är inte så tåliga för att hänga så det känns rätt troligt att de legat på ett bord. Det faktum att det inte finns någon upp- eller nersida på Dalhemstäcket stödjer den teorin.

Dalhemstäcket

Djuren har de fantasifulla tolkningarna av utseende och vi har spekulerat mycket i varför de ser ut som de gör och varför tvillingdjuren på täckena är så olika varandra. Även bårderna runt djuren skiljer sig mycket åt i detaljnivå.

Under de senaste veckorna har det pågått ett intensivt monteringsarbete som jag tyvärr inte kunnat vara med på men jag har följt arbetet i vår facebookgrupp och jag kan intyga att det blir fan-fucking-tastic. Så j ä k l a mäktigt!!  Vernissaget av dessa båda prakttäcken missar jag tyvärr också eftersom det infaller på påskveckan då jag ska åka till fjällen men jag rekommenderar alla Stockholmsbor att ta sig dit.

Välkomna vernissage av Dalhemstäcket och Skepptunatäcket på Historiska museet i Stockholm den 23 mars kl. 18:00!

Dalhemstäcket
 Lejon (med sin tvillinglejon nedanför)

Dalhemstäcket
Lejon

Dalhemstäcket

Skepptuna
Skepptunatäcket. Någon slags drak-grip, hjort, enhörning och enhörning igen.

Dalhemstäcket
Hjort med treklöver

Dalhemstäcket
Enhörning. Notera ögonskuggan.

Dalhemstäcket

1 kommentar :

 1. Hej
  Jag har sett dina täcken på historiska dom är fantastiska.:)
  Med vänlig hälsning,
  A.skogsrud
  (Dnruof.blogspot.com)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!