:: fårfest i Kil ::

Fårfest i kil

Sent omsider kommer här ett blogginlägg om Fårfest i Kil som jag var på första helgen i Mars. Maria och jag körde dit tillsammans eftersom vi båda hade kurs och även ville passa på och festa i Kil. Ett mastodontinlägg blir det eftersom det är svårt att göra en kort sammanfattning av denna jätteroliga tillställning. 

Fårfest i kil

I entrén på skolan där fårfesten hålls möttes vi direkt av garnfrossa hos Tant Kofta och Magasin Duett som verkligen fått bästa läget på hela festen.

Fårfest i kil

Fårfest i kil

Fårfest i kil


Fårfest i kil


Fårfest i kil

Fårfest i kil

Konstig känsla att gå runt i gympasalar, omklädningsrum och kemisalar och samtidigt imponerande hur många utställare som var där.

Fårfest i kil

Linnéa var där med hennes alla stickade pulsvärmare, evighetssjalar, vantar och koftor. De är så himlarns fina! I slutet på vintern köpte jag en kofta av henne. Den har perfekt passform och sitter som en smäck. Jag använder den flitigt och den är liksom nätt och rejäl på samma gång. Jag kan varmt rekommendera Linnéas koftor!

Fårfest i kilFårfest i kil

Fårfest i kil

På lördagen hade jag själv en kurs. En intensiv snabbkurs i skånskt yllebroderi på 3 timmar. Vanligtvis ger jag samma kurs under en helg. Därför hade jag förberett genom att trycka upp mönstret på tyget åt deltagarna så att de bara skulle kunna sätta sig ner och brodera direkt. Annars får kursdeltagrna själva föra över och trycka upp mönstret.

Fårfest i kil

Det var roligt att träffa gamla bloggare på kursen. Johanna som hade bloggen Skaparstigen och Knitarina.

Fårfest i kil

Deltagarna var jätteduktiga och de kom verkligen igång snabbt på den lilla tiden vi hade till förfogande.

Fårfest i kil

Till sist. Shoppingen. Alla inköp har visst inte fastnat på bild men här är några av dem. Jag köpte världens finaste fårskinn av fårrasen leister. Jag gick runt och klämde på var och vartannat fårskinn på hela Fårfesten och valde ut just detta för sina vackra lockar och höga glans. Tyvärr är det inte vegetabiliskt garvat och jag skämdes lite när jag köpte det men tänkte att jag nu har en kompis som kommer hålla i resten av livet så det fick vara. 

Fårfest i kil


Supermjukt garn från Magasin Duett. Mer om den lilla tröjan kommer i ett eget blogginlägg.

Fårfest i kil

Mohairsockor kunde jag inte heller motstå, det blev ett par solgula till mig och gröna till Peter.

Fårfest i kil

3 kommentarer :

 1. Nu förstår jag att det är ett "måste" att besöka Fårfesten i Kil. Superfin kofta du inhandlat av Linnea och så spännande att få se den lilla tröjan växa fram :-)
  /Lena

  SvaraRadera
 2. Ojojojojojojojojoj vad mycket fint och inspirerande! Att sätta glada ulltussar i ris var ju hur festligt som helst, och jag älskar de stickade klänningarna i början av inlägget - wow!
  Hallå, hur håller en koll på när du ska ha kurs? Jag har inte yllebroderat sedan skolslöjden och minns inte ett smack, så förutsatt att jag inte får lära mig yllebroderi på HV-kursen jag anmält mig till i höst vill jag väldigt gärna gå i lära hos dig någon gång!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är Fårfesten underbar!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!