:: Broderi för alla i Slöjdrummet - jag berättar om mina broderier ::

fågeldynan i skarvsöm

Vet ni vad. Jag sitter just nu och jobbar på en presentation som jag ska ha på tisdag eftersom jag blivit inbjuden av Slöjd Stockholm att berätta om mina broderier och hålla i en prova-på-broderi därefter. Jag har funderat mycket runtikring vad jag har att förmedla eftersom det är första gången någonsin som jag håller i en sådan här presentation, så det är lite pirrigt faktiskt. Ju mer jag funderade desto mer tomt blev det i huvudet på idéer så i veckan tog jag hjälp på instagram om vad de skulle vara intresserade av att höra om så nu har jag många bra uppslag. 

fågeldynan i skarvsöm

Under morgonen har jag gått igenom flera års fotografier för att välja bilder till inspirationskvällen och det var jättesvårt att begränsa sig eftersom jag fick ännu fler idéer om vad jag ska prata om. 

Än så länge skissar jag på upplägget och har några rubriker som förmodligen kommer med: 
- Om att härmapa för att lära sig och få inspiration & När det är lättare att välja sin egen väg än att försöka härma 
- Om att rita mönster
- Om att hitta inspiration 
- Om att tappa inspirationen
- När övning ger färdighet och hur jag började brodera

Prova-på: Efter min presentation spenderas resten av kvällen med broderi. Jag visar hur man syr små fåglar på lappar som kan sammanfogas med skarvsöm.
  
fågeldynan i skarvsömBRODERI FÖR ALLA I SLÖJDRUMMETI Slöjdrummet träffas vi som tycker om att brodera, vi inspirerar varandra, pratar material och tipsar om det senaste kring broderi och så klart finns möjligheter till att fika. Broderiträffarna är till både för dig som kan brodera och för dig som vill ha lite hjälp i starten.
Under våren kommer varje träff bjuda på ett tema, ibland med en föreläsning och handledning i olika broderitekniker.

29 Mars - Vi syr kedjestygn med Siv Zettergren på 15x15 cm
12 april - Alla tar med ett eget broderi och har en gemensam miniutställning
26 april - Carina Olsson bjuder på inspiration, berättar om sina broderier och vi får ”prova på”
10 maj - Ylleintarsia med Maria Nejman och Amica Sundström, föreläsning om historiska broderier och ”prova på”. Material och föreläsningsavgift tillkommer.
24 maj  - Elin Jantze inspirerar och berättar om sina broderier och vi ”provar på”
7 Juni - Färga broderigarn med Kicki Trodin från Ateljé Huskroken. Ett färdigt ”kit” med  två           kvaliteter av silke, ull och färg ingår i materialkostnaden.

Plats:
Slöjdrummet, Stockholms läns museum, Järnvägsgatan 23, Nacka.
Start och tid:
Tisdagar ojämna veckor kl. 17-20.
Pris:
Ingen förhandsanmälan, fritt inträde utom vid föreläsningar, alla är välkomna! Föreläsningen historiska broderier med Maria och Amica kostar 50 kr. Materialavgifter tillkommer lite olika beroende på tillfälle. För dig som är nybörjare och inte hunnit skaffa ett eget broderi ännu finns gratis prova på-material att börja med. Material och föreläsning betalas på plats.  Fika finns till självkostnadspris.

4 kommentarer :

 1. skulle verkligen vilja höra på dig och få träffas i verkliga livet men maj månad är en hektisk sådan. En annan gång helt enkelt , lycka till

  SvaraRadera
 2. Alltså jag ligger så extremt efter i min bloggläsning efter majs Monthly Makersvärdskap som var dödshärligt och inspirerande men åt upp en del tid och energi, men aldrig har jag förbannat det så som nu, när jag ser att jag missat detta! Fy fanken vad ledsamt! Men hur gick det hur gick det hur gick det och när gör du om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltså sorry. Jag typ sämst på att svara på kommentarer (skärpning Elin). Det gick jättebra,konstigt men roligt att prata om mitt broderi. Slöjd Sthlm anordnar det och de varierar på dina teman med broderiträffarna men jag kommer nog inte dit igen, det skulle bli litta tjatigt för åhörarna att lyssna på mig 2 ggr :p

   Radera
  2. Du får börja skicka ut nyhetsbrev! I alla fall till mig :P Vad KUL att det kändes bra :D

   Radera

Tack för din fina kommentar!