:: jag stickar koftan Charlotte i egenspunnet garn ::

 provlapp egenspunnet garn

Oj vilken pepp! Jag stickar stickar koftan Charlotte i egenspunnet garn.

Det hela började med att podden Stickkontakt drog igång en Charlotte-KAL. Som jag skrev i förra blogginlägget så var målet med spinnandet av det grönblå garnet att sticka en kofta, det har varit en dröm ända sen jag lärde mig spinna våren 2014. Problemet har hela tiden varit att jag spunnit så pass små mängder garn att det inte riktigt gått att sticka något vettigt av det. Eftersom jag aldrig kom till skott att sticka i garnet jag spunnit så avtog också spinnandet för mig. Drygt 300 g spann jag av det blågröna och hade tänkt spinna upp all ull jag köpt men så kom något annat emellan och garnet blev liggandes tills härom veckan. Den orangerosa rätstickade och handspunna finsjalen blev jag så nöjd med att jag faktiskt bestämde mig för att hänga på att sticka Charlotte i KAL:en eftersom även detta plagg är rätstickat. 

provlapp egenspunnet garn

Först var jag tvungen att spinna mer garn! Det är långt ifrån optimalt att ha över ett års mellanrum när man ska spinna likadant garn och det märktes när jag tvinnade ihop härvan att det var för löst spunnet. Förhoppningsvis märks det inte så mycket i slutändan, det var ju inte direkt så att de första 300g garn jag spann var jämna.

koftan Charlotte av egenspunnet garn
 I fredags stickade jag en provlapp. Trots att mitt garn är tunnare än vad som anges i stickbeskrivningen så stämde antalet maskor per 10 cm ganska bra trots den mindre stickstorleken (jag stickar ganska löst). Antalet varv måste jag däremot korrigera för i mönstret. 


koftan Charlotte av egenspunnet garn

Resten av helgen har jag spenderat i soffan - intensivstickandes. Jag har varit lite nojig för hur ränderna skulle bli och på det stora hela undrandes om jag överhuvudtaget kommer vilja använda en så pass knasig kofta. Så här på bild tycker jag inte att den blir så snygg men den är superskoj och mysig att sticka. Så jäkla coolt att sticka en kofta i egenspunnet garn, jag är liksom helt lyrisk i hela kroppen!

Jag har just delat av kroppen och ärmarna så de långa varven är avslutade så nu är det bara att tuta och köra med rätstickning. Majoriteten av de andra i KAL:en stickar fickor på koftan, en detalj som inte ingår i mönstret men som Garnomera la till när hon stickade sin. Här finns beskrivning på hur hon gjorde fickorna.

koftan Charlotte av egenspunnet garn

4 kommentarer :

 1. Tycker inte den ser ut att bli så knasig :) (men sen gillar jag å andra sidan regnbågar vääldigt mycket hehe) Jag håller på att sticka i ett garn jag färgat själv just nu. En dag kanske det blir något egenspunnet också!

  SvaraRadera
 2. Så himla coolt att sticka i eget garn, vilken slöjdpower! Jättefint djup i den gröna färgen, blir spännande att se plagget växa fram! /Carin

  SvaraRadera
 3. Den kommer bli så läcker! ..och ja, visst är det nåt alldeles särskilt att sticka av sitt egenspunna :)

  SvaraRadera
 4. Vad roligt med en kofta i ditt eget garn! Den kommer nog bli fin, garnet ser i alla fall snyggt ut.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!