:: koftan Charlotte - en lägesrapport ::

Koftan Charlotte i egenspunnet garn

Koftan Charlotte är snart klar att invigas och användas men i det här inlägget får ni inte se den färdiga koftan utan processbilder. När jag hade kommit så långt på kroppen som man kan se på bilden ovan så fick kroppen pausa ett tag. Eftersom jag inte visste hur långt det egenspunna garnet skulle räcka så kändes det viktigare att ha fullängdsärmar än några centimeter kortare på längden. Josefine i Stickkontakt har hetsat och promotat att sticka båda ärmarna samtidigt så jag kände mig lite hjärntvättad och testade det för första gången på Charlotte. Fördel: båda ärmarna blev klara samtidigt, väldigt peppigt. Nackdel: Min långa knit-pro-kabel var borta så jag skarvade ihop två = bökigt eftersom det är en hel massa dragande av kabel.


När ärmarna var klara kunde jag tryggt sticka vidare på kroppen. Att sticka varv efter varv med rätsticking har passat mig utmärkt under september och oktober eftersom kvällstrött Elin som haft många intensiva veckor med flera resor både privat och i jobbet bakom sig under hösten. Koftan har fått följa med på miniturné i Sverige med besök i Luleå, Umeå, Göteborg och säkert fler ställen som jag nu har glömt.

Koftan Charlotte i egenspunnet garn

Det är fascinerande att se ränderna växa fram. När jag planerade garnet höftade jag till kardband av ungefär samma längd som jag spann i en bestämd ordning så att samma färger alltid skulle hamna i samma ordning. I efterhand har jag lärt mig att det kallas fraktalspinna. Mina ränder blev dock helt ojämna eftersom jag inte mätte så noggrant plus att jag inte spinner särskilt jämnt. Så här i efterhand är jag rätt nöjd med att färgerna och tycker att det är snyggt med de knasiga färgskiftningarna.

Nästa helg är det syfestival i Stockholm och då har Josefine (som också med i Charlotte-KAL) och jag bestämt att koftorna ska vara klara så att vi kan ha dem på oss där. Det kommer bli fina fisken!

Koftan Charlotte i egenspunnet garn

3 kommentarer :

  1. Kom på lördag så får jag se både dig och koftan live :)! Jag finns på Hemslöjdens torg som vanligt.

    SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!