:: Stockholm, Sätergläntan och Fårfesten i Kil - 2017 års kurser i Skånskt yllerbroderi ::

skånskt yllebroderi Nästa år kommer jag att hålla kurser på flera olika ställen i Sverige. Kurserna är av olika längd; en snabbkurs på Fårfesten i Kil, en mittemellankurs i Stockholm och en långkurs på Sätergläntan. Kursernas innehåll är desamma men på grund av deras olika längd så skiljer sig upplägget något mellan kurserna.  

Fatta att jag blivit inbjuden att hålla kurs på Sätergläntan!! Jag blev så himla glad och smickrad när de hörde av sig. Det är en sån ära att jag knappt vet var jag ska ta vägen. 

Om kurserna

En kurs i skånskt yllebroderi där du under  får bekanta dig med den praktfulla tekniken med det lekfulla skånska formspråket. Du lär dig de vanligaste stygnen och bottensömmarna, överföring av mönster från papper till tyg (inte i Kil) och olika slags monteringar. Det blir både praktiska genomgångar  och teori om historik.

Kursen fokuserar på att bli bekväm med de stygn och bottensömmar som förekommer i skånskt yllebroderi. Vi börjar från grunden med att överföra av mönster från papper till tyg. Vi går igenom och visar olika slags monteringar och beroende av hur lång du hunnit kan du också montera ditt broderi. Under kursen berättar jag om historiken bakom material, färger och former inom skånskt yllebroderi, hur textilierna användes och vilka det var som skapade dem.

Helgkurs i Stockholm 21-22 januari - på den lilla mysiga garnbutiken Tvinnat i Gröndal. Två hela dagar till att helhjärtat fördjupa sig i det skånska yllebroderiet. Du kommer få mersmak, jag lovar!

Fårfest i Kil - En kurs i skånskt yllebroderi och en kurs i grannlåtsbroderi. Här får du en crash course i broderi! Lagom stor portionsbit för dig som vill pröva på något nytt. Det går inte att anmäla sig än. Håll utkik på hemsidan så kommer mer info där så småningom

Veckokurs på Sätergläntan 7-11 augusti - Hela fem dagar att förkovra sig i skånskt yllebroderi omgiven av den fantastiska miljön i Dalarna. Här finns det tid att brodera så länge om dagarna att musklerna i händerna får sig ett ordentligt träningspass. På fem dagar hinner du verkligen gå in på djupet och känna på hur färger och former beter sig och kan förändras med hjälp av olika stygntyper.
 
skånskt yllebroderi

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för din fina kommentar!