Nu är det jul - IGEN

Det är titeln på Kaleidos julutställning med återvinningstema. Jag och Karin var där igår och det var knappt så att vi kom därfrån. Till favoriterna hör en divan av värmeelement,(Per Alnæus), vaser och julpynt av återvunnet glas (Bettina Schori), ljuskronor av plåtburkar (Birgitta Persson). Tyvärr så kommer jag inte ihåg namnen på alla konsthantverkare. Men vackert och inspirerande var det .Lapptäcksfilt till en kompis lilla nyfödda flicka. Filten är en gemensam present från Karin, K. och mig. Vi sydde den tillsammans med tyger från mig och Karin. Kul att hitta tyger som passar ihop från våra väldigt olika tygsamlingar.Och GLAD advent på er alla.
Och just det. Måste bara visa ett tyg jag köpte på Second hand igår. Det ska bli en till örngottströja till systersonen igen. Titta på Skaparstigens juliga kläder och Soligs örngottströja.

6 kommentarer :

 1. Hej Elin!
  Önskar dej en riktigt mysig första advent :)

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé att sy ett lapptäcke ihop! Hoppas det blir en lyckad present!

  SvaraRadera
 3. Kul att pyssla med en kompis. Det skulle jag också vilja göra... Men, jag har inga kompisar som pysslar!

  Gillade tyget. Köpte en vaxad bordsduk i nästan EXAKT det mönstret, tror att det röda var aningen mörkare bara. Jysk 69 kronor metern. Passade fint till julgardinerna!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Äsch - jag tycker tvärtom. Dreja är svårare än glasera :)

  Jag gillar både leror och glasyrer som det liksom händer något med. Den grå leran är så levande och vacker i sej så den kör jag änsålänge bara med transparent glasyr. Lika med den svarta leran (synd att den blir så kass på bild...) Ska bli så spännande att få hem den svarta glasyren också. Vit lera med lavafläck bildar små brons/silvriga fläckar i den svarta glasyren. Ursnyggt!

  Och så är jag sugen på att prova glansguld. Men det är så dyrt :(

  Kram och ha det gott!
  MiA

  SvaraRadera
 5. Så fint ert täcke blev! Och grattis till tygfyndet!

  SvaraRadera
 6. Täcket blev ju superfint! Och tyget är jag lite avis på. Har letat efter sådant tyg, men de är så dyra på Tradera. Ses på onsdagens julpyssel. Kram på dig kompis!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!