Pippitröja / Pippi Longstocking sweater

IMG_7207 IMG_5885 IMG_5894

Jag har tjuvstickat på en pippitröja utan att berätta det på bloggen ;-) Nu är den klar, stor och gosig, stickad i merinoull (drops) efter detta mönstret. Storlek 32-34 (det är ju snudd på size 0). När jag stickade ärm nummer 2 måste jag ha stickat sjukt löst för den blev typ 8 cm bredare än den andra. Jag monterade ihop den med symaskinen, sydde med trestegs-zickzack, små stygn och “lite” zickzack och så klippte jag helt enkelt bort det som var för stort.

I have knitted a Pippi Longstocking sweater in secret without telling you on the blog ;-) It’s large, very cosy and knitted in merino wool. I used this pattern (swedish)

IMG_5897

Sjukt dyra begagnade stickböcker har jag köpt via Slöjdmagasinet. Totalt gick de på nästan 1300kr, det är inte riktigt klokt egentligen. En kompis sa att jag är helt besatt. Tja, kanske det myste jag.

I’ve bough insanely expensive second hand knitting books online, with traditional patterns from different regions in Sweden. I payed almost 1300 SEK. A friend told me I am obsessed. Well, maybe I am, I said smiling.

11 kommentarer :

 1. WOW vad konstigt! Jag har precis börjat planera att göra just en sådan tröja! Fast det tar nog tid att komma igång. Jag har alltid haft pippi som idol ;) och längtat efter att ha en sådan tröja. Men du hann före...Jättesnygg är den!

  SvaraRadera
 2. Dunderfin! Pippimönstret är oslagbart. Och ja, det är sjukt dyrt med stickböcker på Slöjdmagasinet men de är sjukt fina också. Jag har dregglat över några där också men de har varit för dyra för mig.

  SvaraRadera
 3. Åhh, så pippi-fin du är!

  SvaraRadera
 4. SNYGG tröja!! Smart lösning du gjorde med ärmen. Alla sätt är bra utom de dåliga :)

  Och GRATTIS till busfina böcker!
  Jag har faktiskt köpt böcker också, som jag fick med posten igår. Får ta och blogga dem ikväll :)

  Kram
  MiA

  SvaraRadera
 5. Men va mycket roligt du gör!!!! Hihi, känner igen det där med sågad vägpinne, inte för att jag gjort just samma sak, men mycket konstigt har jag släpat hem till högdragna suckar från mannen, haha!
  Ojojojojoj, vilka dyra böcker...men jag förstår ditt ha-begär, mmmm!
  Tack för en inspirerande blogg!/Tess

  SvaraRadera
 6. NU blev jag ju otrligt avis på dig!En sån vill ju jag också ha!!! :-)

  Ser fin fin ut hur som helst och merinoull lät ja fasligt gosigt!

  SvaraRadera
 7. Vilken jättefin tröja!

  SvaraRadera
 8. Fin tröja! Jag har en gammal någonstans i mina gömmor, inköpt på loppis typ 1994. Den är STOR, mitt äldsta brorsbarn älskade den när han var 4 och inne i sin värsta Pippiperiod, på honom såg den ju faktiskt precis ut som Pippis tröja ser ut på henne!

  Och det där om att vara besatt. Ibland hajjar jag till över vad folk kan lägga pengar på, men nästa sekund så inser jag att jag själv har något sånt som jag lägger mycket pengar på, sånt där som ingen annan fattar!
  Ha en fin sista april!

  SvaraRadera
 9. Wow! När jag lärt mig brodera blir det stickning nästa. Snygg!

  SvaraRadera
 10. Jättefin variant på tröjan! Har letat efter ett bra mönster på en pippitröja, och verkar ju funka så bra med merinoull, men hur blev det med garnåtgången? samma som enligt mönstret?

  ha det fint!

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!