Gula och röda hästar / Yellow and red horses

gul häst      röd häst nåldynor

Jag broderar gula och röda hästar, gubbar i gröna och blåa uniformer. Snart får jag börja med tupparna vars stjärtfjädrar skymtas som prickar till höger på översta bilden. Det var tupparna som gjorde att jag valde just denna ågedynan. Mina nåldynor av vägpinnen broderar jag också på, i nutid är nästan alla klara.

I embroider yellow and red horses, men in green and blue uniforms. Soon I get to start with the roosters, which tail-feathers you can see as dotted lines to the right on the uppermost picture. It was because of the roosters that I chose this cushion. My pincushions made from the roadstick are, as I write this, almost done.

7 kommentarer :

 1. Tycker det låter härligt med färgglada hästar! Liksom lite vilt och vågat! :-)

  Har fö nu hittat de bitar kläde som jag har haft liggande sedan tidigare, och jo, det blir nog en yllebroderad nåldyna i bytet på MA... så tack för all inspiration till yllebroderier!

  SvaraRadera
 2. Wow! Vad fint! De där nåldynorna tycker jag mycket om! Förstod först inte vad du skulle göra med alla de där små pinnarna, men nu ser jag ju!

  SvaraRadera
 3. De här är fantastiska. Påminner lite om blekingebroderi fast mer ståtligt. Yllebroderi tillhör mina favoritbroderier.

  SvaraRadera
 4. Åh, så fint!!! Första intrycket jag fick var att det är lite Bayeux-tapet över figurerna. Finfina färger har du valt också.
  Jag väntar på att få se den färdiga åkdynan. ps. jag har också samlat flask-korkar till mina kommande nåldynor...

  SvaraRadera
 5. Som "mjuka" hällristningar:)

  SvaraRadera
 6. fy fabian vad duktigt du är.

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!