Här växer bruden fram / Here she comes

bruden

bruden

bruden

Nej det är inte ett lesbiskt allmogebröllop ni ser. Fast det hade ju varit rätt skoj. Åkdynan är symmetrisk med bruden / brudarna i mitten och brudgummen som är ett lejon har sin egen krans bredvid. Färgerna är så härligt klara att de nästan hoppar ut rakt på en. Och vilken krona hon har i håret sen, inte alls som dagens brudutstyrsel.

No, it's not a lesbian folklore wedding that you see. Even though that would have been nifty. The large bolster is symmetric with the bride in the middle and the groom who is a lion, has his own garland. The colors are so bright and lovely that they almost jump out right at you. And what a crown that she wears! Not at all like wedding dresses of today.

13 kommentarer :

 1. så fin hon blev/ Ma

  SvaraRadera
 2. Vilket arbete! Vilket tålamod! Det blir mycket vackert. Har du gjort bilden själv?

  SvaraRadera
 3. Ojdå det har hänt mycket sedan i torsdags!

  SvaraRadera
 4. Men du, det blir ju så fint! Och, jag håller med; vilket tålamod du har! Tänk när den är färdig och du kan luta dig mot den, vilken lycka!

  SvaraRadera
 5. Ah så fint! Vilket arbete!

  SvaraRadera
 6. Du måste vara Elin som var på vårt broderikafé på Timmermansgården! Va kul. Vilket fantastiskt broderi du håller på med.

  Sanna, Textil Tendens

  SvaraRadera
 7. Kerstin - nej det är en kopia på en dyna från 1804, köpt på hemslöjden

  Pysselfarmor - ja, jag fick in ett maniskt flow ;)

  Ulrika - Ja! Den dagen ser jag fram emot. Jag hoppas på att jag också får plats i soffan. Jag har en känsla av att dynan kommer ta upp väldigt stor plats.

  Sanna - Nämen HEJ! Jag har frågat Karin om dig och broderikaféet på timmermansgården. Vi är ett gäng som träffas på kulturhuset nu. Hör gärna av dig när ni drar igång era träffar igen!

  SvaraRadera
 8. Elin: Ja, jag har sett om dina kaféer! Kul. Jag kommer gärna när jag kan. Timmermansgårdens kaféer kommer tyvärr inte vara denna termin, då jag o Ellen har en del resor att stå i. Förhoppningsvis till hösten! Får jag länka till din blogg från min nystartade? (textiltendens.blogspot.com)

  SvaraRadera
 9. Jag är alldeles stum, så vackert!
  Jag som ska på ett lesbiskt bröllop i sommar och har funderat på om jag ska ha ork och mod att ge mig på att göra en bröllopskudde. Nu när jag sett dina fina damer blev jag ännu mer sugen!

  SvaraRadera
 10. Det är så roligt och inspirerande att se hur ditt broderi växer fram.
  Här finns några fler inspirationsbrudar, som jag hittade häromdagen: http://folklorefashion.durantextiles.com/swedens-largest-historic-wardrobe/

  SvaraRadera
 11. Titta titta, bilden växer fram allt eftersom! :-)

  SvaraRadera
 12. Så vackert! Med vad markerar du mönstret på tyget?

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!