Fusad plast / Fused plastic

IMG_9667
IMG_9670
Efter tyg och otygs inlägg på 356 saker du kan slöjda har jag varit sugen på att fusa plast. Det var inte så lätt som jag först trodde, mitt första försök blev bara buggligt och bubbligt. Detta, mitt andra försök blev i och för sig också lite bubbligt, men jag gillar det ändå! Eftersom jag själv är ofelbar skyller jag bubblorna på mitt skrotiga strykjärn som jag köpt på loppis.
Lite ömsat ormskinn över det hela tycker jag.
Iv’e been eager to try out to fuse plastic after a blog post by tyg och otyg over at 356 saker du kan slöjda (365 things to craft). The result is a bit like molted snake skin, don’t you think?

11 kommentarer :

 1. Kul att se dina försök! Jag tycker inte att det där ser så farligt bubbligt ut faktiskt. Exakt sådär har jag också gjort, "armerat" plasten med fruktnät. :)
  Vad tänker du göra med plasten?

  SvaraRadera
 2. Men så kul att se detta - har tänkt testa men inte kommit till skott.
  Snyggt tycker jag - vad göra? Brodera?

  SvaraRadera
 3. Ja det är liksom fulsnyggt. Jag har inte bestämt mig för vad det ska bli än, kanske jag fusar en omgång till så att det kan bli en kasse.

  SvaraRadera
 4. Helt rätt tänkt - måste vara strykjärnet! ;-)

  Skönt att höra att jag inte är ensam med tankar som vandrar iväg. Börjar närma mig stadiet när jag kommer att skicka in den här stst.uppg. och hellre riskerar kompletteringar bara för att kunna komma vidare och lägga tid och energi på de andra, i mitt tycke både intresantare och viktigare uppgifter i den här kursen!

  SvaraRadera
 5. Annars kan du ju göra nån liten necessär/börs/pennskrin av det eller nåt. Det går utmärkt att brodera på också, jag har broderat korsstygn på fusad plast. Det är nog att rekommendera genomskinlig plast isåfall, jag hade inte det och det var svårt att sticka upp nålen på rätt ställe underifrån, det blir ju bestående hål liksom.

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Jag blev också sugen att testa det där med att fusa plast. Kul att göra något av material som nästan bara är skräp, och så kan det bli något bra av det.

  SvaraRadera
 7. Häftigt! Tummen upp för hantverk i återvunnet material.

  SvaraRadera
 8. Ser superskoj ut..har inte vågat testa ännu..men hoppas få tummen ur....snart och få till något litet projekt.. =)

  SvaraRadera
 9. ...alltså, nu när tanken legat och grott ett tag så inser jag ju att jag också måste testa detta!
  Vad säger du som gjort det - ska man ha ett rum med extra ventilation eller funkar det i vilket rum som helst? Underlaget, är en vanlig strykbräda (som ju är lite mjuk) att föredra eller är det bättre med ngt helt hårt?

  SvaraRadera
 10. men värsta spännande! Aldrig tänkt på att det går att göra riktigt, men såg onekligen intressant ut!
  Och ja, plast kan man ju skrapa ihop från lite olika håll. Mja, tål att tänkas på vad man kan fusa ihop :D

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!