:: bandfrossa ::

band

Om textila godisbitar. Ikväll och nästa tisdag har jag kurs i grannlåtsbroderi på Slöjdhuset här i Stockholm. Då får deltagarna plocka fram allt de har i gömmorna i form av vackra band, paljetter och vadmal. För deltagarna som inte har så mycket sånt hemma i gömmorna så har jag köpt in begagnade band.

band

Nytt och gammalt tillsammans. Jag tänker att i grannlåtsbroderi är huvudsaken är att det är grannt(!) och passar ihop. Om man vill att det ska hålla länge så är ju bra kvalitet på materialet också något att tänka på.


band
band

8 kommentarer :

 1. Inspirerande små högar!
  Tack E för fina gåvan som kom i lådan idag, jag blir så glad! Och min 13-åriga dotter ville låna en och ha på väggen. Få se vad jag hittar på med dem. De är så vackra.

  SvaraRadera
 2. Vad kul att sy grannlåt, band sitter aldrig i vägen. Jag har själv en "stot" skatt i band nu för tiden. Röda Korset och andra second hand är verkligen en tillgång. Själv håller jag på med ett yllebroderi. Har nog en ej avslutad grannlåtsväska på gång i korgen. Kanske jag plockar fram vid ett avbrott i broderandet och stickandet och virkandet. Det finns såå mycket roligt handarbete. Ha det så kul på kursen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som att du har många fina saker på g, härligt!

   Radera
 3. Lyckliga de som går den kursen....vet ju hur bra den är och du så pedagogisk.

  Ack och ve nu fick jag se almanackan här hemma i Tumba och där står det att på torsdag har jag kurs i estnisk spetstickning. Så det blir inget brodericafé tyvärr för mig,men nästa gång så....kommer sticklingarna.
  Harn'e bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men alltså.. kommer jag ihåg helt fel nu? Det är väl inte broderikafé förrän nästa vecka?!

   Radera
 4. Så fint! Önskar jag kunde gå en sån där kurs för dig!

  SvaraRadera
 5. Ohhh....baaaand.... *mums*

  (ja, jag har köpt band som souvernir en gång...)

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!