:: metropolen Landskrona ::

garn 

Förra helgen var jag nere i Skåne så jag passade på att köpa material till höstens två kurser i skånskt yllebroderi på Hemslöjden i Landskrona. Nu kom jag ju tyvärr bara hem med en innerkudde till mig själv, resten är ju kursmaterial. Men jisses vad det går lätt att bränna pengar där, det finns så mycket fint både "färdig slöjd" och material för den som vill slöjda själv. För en stickare kanske det inte ser ut att vara så mycket garn, men ur ett broderiperspektiv så är det här en hel massa garn som räcker till många broderier.


Dansk tårtkorg från 1910


 När jag och mina föräldrar ändå var i Landskrona passade vi på att se Korg, en av Hemslöjdens jubileumsutställningar. Den var himla fin med både gamla och nya korgar från världens alla hörn. Där fanns tvättkorgar, körsbärskorgar, tårtkorgar (från ett konditori i Danmark), potatiskorgar, gå-o-handla-mat-korgar. Det verkar finnas en korg för nästan allting faktiskt. Sen är det ju så häftigt att korgtekniken finns över hela världen, samma teknik men med lite olika trädslag. En fin video har de gjort också.


 

4 kommentarer :

 1. Delar du garnet sen när du ska brodera med det? Ser så tjockt ut. Liknar Klippans Yllefabriks garn som är stl 3 ungefär. Fina färger var det iaf!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ganska tjockt, det ska liksom vara det. Brage är tvåtrådigt och är entrådigt.

   Radera
 2. kommenterade fel ställe ...hrmpfttt...

  drägel drägel många broderistygn blir det av detta
  ;-))

  SvaraRadera
 3. Åh..vilka härliga bilder man blir inspirerad. Ha en trevlig kväll./Anna

  SvaraRadera

Tack för din fina kommentar!